27 Ocak 2015 12:28

Şahbaz’ı meslektaşları da yalanladı: Darp yok

Ankara’da Gezi direnişinde işçi Ethem Sarısülük’ü öldürmekten hüküm giyen Polis Ahmet Şahbaz’ın “Beni darbettiler” diyerek Sarısülük ailesi hakkında açtığı davada ikinci duruşma görüldü. Tanıklık yapan polisler ifadesinde, “Saldırı girişimi oldu ama darp göremedik” dediler.

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara

Ankara’da Gezi direnişinde işçi Ethem Sarısülük’ü öldürmekten hüküm giyen Polis Ahmet Şahbaz’ın “Beni darbettiler” diyerek Sarısülük ailesi hakkında açtığı davada ikinci duruşma görüldü. Şahbaz’ın telekonferans yoluyla bağlandığı duruşmada, Şahbaz, tanık olarak mahkeme heyetini işaret etti. Şahbaz’ın bu talebinin nedeni ise daha sonra başka illerde tanıklık yapan polislerin ifadelerinden anlaşıldı. Görevli polisler ifadesinde, “Saldırı girişimi oldu ama darp göremedik” dediler.   

İlk duruşması 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava, mahkeme hakiminin görev yerinin değiştirilmesi üzerine dün 13. Asliye Ceza Mahkemesinde Hasan Akçam Başkanlığında görüldü. Sanık olarak yargılanan Sarısülük ailesi Kobanêli ailelerle dayanışma için Suruç’a gittiği için katılamadı. Ahmet Şahbaz da tutuklu kaldığı Elmadağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan telekonferans yoluyla duruşmaya katıldı. Şahbaz, 1. duruşmada salonda görevli polisleri tanık olarak göstermişti. Ancak 2. duruşmada ise mahkeme heyetinin tanık olarak dinlenilmesini istedi. 

‘DARP OLAYINI  GÖRMEDİK’
Şahbaz’ın yeni tanık talebinin nedeni ise söz konusu polislerin verdikleri  ifadeler. Gazetemizin ulaştığı ifadelerde polisler olay günü mahkemede görevli olduklarını, ancak darp olayı göremediklerini söyledi. Polis İ.Y. olay günü duruşma salonunda güvenlikten sorumlu olduğunu, sanık Ahmet Şahbaz’ı da yüksek güvenlik önlemi altında koruduklarını itiraf etti. Şahbaz’ın peruk ve gözlük taktığını da ifade eden İ.Y, Şahbaz’a yönelik darp iddiasına karşılık, “İlk önce müşteki bölümünde bulunan ölenin yakınları sanığa doğru saldırmak için hamle yaptılar. Ancak güvenlik görevlileri engel oldu” dedi. Arbede sırasında Şahbaz’a vuranlar olup olmadığını görmediğini belirten İ.Y, Şahbaz’a yönelik hakaret içerikli sözleri de kargaşada duyamadığını ifade etti. Mardin’den ifade veren G.G adlı polis de, ailenin Şahbaz’a saldıracağını iddia ederek, buna izin vermeden Şahbaz’ı tutuklu odasına götürdüklerini söyledi. Ancak Şahbaz’ın darbedilmeye çalışıldığını iddia eden G.G  kişilerin kimler olup olmadığını, bilmediğini söyledi.

Duruşma beyanların ardından 7 Mayıs 2015 tarihine ertelendi. 

 

ÖNCEKİ HABER

TOKİ AK Saraya’a ilişkin bilgi vermedi

SONRAKİ HABER

DTK: Sıra Kobanê'nin yeniden inşasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...