21 Temmuz 2011 10:11

KESK'ten Hopa tutuklamalarına tepki

 KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrası yaşanan olaylarla ilgili gözaltı ve tutuklamaların sürmesini, Hopa'da protesto etti. Platform üyeleri, baskıcı ve otoriter tutumunu devam ettirmekle suçladıkları AKP iktidarına gözaltıların sona ermesi ve tutuklananların s

KESK'ten Hopa tutuklamalarına tepki
Paylaş

 

 
Başbakan Erdoğan'ın seçim çalışmaları kapsamında Artvin'in Hopa İlçesi'nde düzenlediği miting öncesi ve sonrası yapılan ve emekli Öğretmen Metin Lokumcu'nun hayatını kaybettiği protesto eylemlerine katılanlara dönük olarak en son 1 kişinin daha eklenmesiyle 14'e yükselen tutuklamalara KESK'ten tepki geldi. KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, gözaltı ve tutuklamalara tepki göstermek amacıyla Ankara'dan Hopa'ya giderek, Hopalı sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte Hopa Belediye Parkı'nda basın açıklaması yaptı. "Metin Lokumcu ölümsüzdür" ve Hepimiz Hopalıyız, hepimiz eşkıyayız" sloganları atan grup adına açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü Mevlüt Çakmak, seçim çalışmaları sürecinden başlayarak bugüne kadar Hopa halkı üzerinde siyasal iktidar tarafından baskı, gözaltı ve tutuklamaların artan bir dozda devam ettirildiğini söyledi. 
 
AKP iktidarının arkasına aldığı yüzde 50'ye yakın oy desteği ile anti-demokratik uygulamalarına devam ettireceği, ülkenin dört bir yanında emek ve demokrasi güçlerine yönelik sürdürülen baskı politikalarından anlaşıldığını ifade eden Çakmak, "Ankara başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında AKP'ye karşı mücadele edenlere karşı gece yarısı operasyonları aralıksız devam ettirilmektedir. Bu hukuksuzluklara karşı ülkenin ve Karadeniz'in onurlu insanları çayından suyuna, okulundan hastanesine ve yiğit evlatlarına sahip çıkmaya ve ölümlerin hesabını sormaya devam edecektir" dedi. 
 
Karadeniz halkının yürüttüğü onurlu mücadelesini sahiplendiklerini göstermek için Hopa'da olduklarını ifade eden Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Baskıcı ve otoriter tutumunu devam ettirmeye çalışan AKP iktidarına bir kez daha sesleniyoruz. Tutuklanan ve gözaltına alınan çocuklarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Polis saldırısı ile gazdan yaşamını yitiren Metin Lokumcu'nun katledilmesinden sorumlu olanlar yargı önüne çıkarılmalıdır. Sendikalarımızın yöneticilerine ve üyelerine yönelik tutuklama ve gözaltı ve sürgün uygulamalarına son verilmelidir. Bu haklı ve meşru taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde emek ve demokrasi mücadelemiz geçmişte olduğu gibi bugünde aynı kararlılık ve tutarlılıkla devam ettirilecektir."
 
'BİR TEBLİGATLA ÇAĞIRABİLİRDİK'
 
Bu arada dün gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan Halkevleri Hopa Sorumlusu ve Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Yürütme Kurulu Üyesi Kamil Ustabaş, burada yaptığı açıklamada sürekli operasyonlarla Hopa'nın gerginliğe mahkûm edilmek istendiğini söyledi. Her gün Hopa sokaklarında dolaşmalarına rağmen zorla getirilme tutanakları ile 2 arkadaşı ile birlikte gözaltına alınmalarına tepki gösteren Ustabaş, "Bir tebligatla çağrılabilirdik. Ayrıca sorgulanmamız sırasında sürekli bir terör örgütü arandı. Burada asıl amaç HES'lere, çayın özelleşmesine ve ülkedeki yolsuzluklara karşı çıkmayın, çıkarsanız sizi tutuklarız demek istiyorlardı" şeklinde konuştu. Öte yandan dün gözaltına alınan ve tutuklanan Halkevleri Karadeniz Sorumlusu ve DEKAP yürütme kurulu üyesi Taylan Kaya'nın annesi Sevilay Kaya'da basın toplantısına katıldı. Kaya, burada gözyaşlarını tutamadı. Polisin Hopa Kaymakamlığı önünde güvenlik önlemi aldığı basın toplantısı daha sonra sona erdi. KESK üyeleri daha sonra Hopa'daki sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. (ARTVİN/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

SES: Kıdem tazminatıma dokunma

SONRAKİ HABER

Şerafettin Elçi'den 'BDP'de özerklik çatlağı' iddialarına yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...