27 Ocak 2015 10:30

Davutoğlu: Kimse bizimle milliyetçilik yarışına girmesin

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da Kürtçe konuşmasına yönelik eleştirileri, "Biz her yerde al bayrağı dalgalandırıyoruz, kimse bizimle milliyetçilik yarışı yapmasın" sözleriyle cevaplandırdı.

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da Kürtçe konuşmasına yönelik eleştirileri, "Biz her yerde al bayrağı dalgalandırıyoruz, kimse bizimle milliyetçilik yarışı yapmasın" sözleriyle cevaplandırdı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Konuşmasına Diyarbakır'da yaptığı konuşmaya gelen eleştirileri cevaplandırarak başlayan Davutoğlu, hiç kimsenin kendileriyle milliyetçilik yarışına giremeyeceğini belirterek, her yerde aynı dil ile konuştuklarını savundu. 

Bahçeli'nin AKP'ye getirdiği eleştirileri, bayrak üzerinden cevaplandıran Davutoğlu, "Aydın'da Muğla'da al bayrak AK Parti kongre salonunu nasıl güzel süslediyse Diyarbakır'da Batman'da da aynı güzellikle süslemişti. Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. O dersi vermek isteyenler al bayrağı önce ülkenin her yerinde sonra da dünyanın her yerinde dalgalandıracak" diye konuştu. 

HDP'nin bölgeyi ziyaret etmelerinden rahatsız olduğunu savunan Davutoğlu, "Halkın beni nasıl karşıladığını, 6-7 ekim Kobanê provokasyonundan sonra nasıl salonları doldurduğumuzu, 'Kürt-Türk kardeştir ayrım yapan kalleştir' sloganlarının atıldığını gördüler ve rahatsız oldular" şeklinde konuştu. "HDP bölücü anlayışından dolayı rahatsız, MHP'de Kürtçe üzerinden sanki Türkçeye sahip çıkıyormuş gibi yapıyor. Türkçeye de biz sahip çıkıyoruz" diyen Davutoğlu, "Türkçeye verdiğimiz önemi herkes biliyor" diye konuştu. "Yunus Emre'nin güzel Türkçesi ile Ahmedê Xanê'nin güzel Kürtçesi bir birinden ayrılabilir mi?" sorusunu yönelten Davutoğlu, MHP'nin zıtlık ve tezatlık üzerinden siyasi istismar yaptığını söyledi.

HDP'Yİ MHP İLE AYNI KEFEYE KOYDU

Kobanê'den gelen mazlumlara ve mağdurlara selam ettiklerini ve bundan HDP ile MHP'nin rahatsız olduğunu ileri süren Davutoğlu, Türkiye'nin 197 bin Kobanê'liye destek verdiğini iddia ederek, "Kobanê'deki Kürt de, Tel Abyad'daki Arap da Bayırbucaktaki Türkmen de bize tarihin emanetidir, bunlara sahip çıkacağız" şeklinde konuştu. 

TIR'LAR TÜRKMENLERE GİDİYORMUŞ

Davutoğlu, Adana'da yakalanan silah TIR'larının Türkmenlere gönderilen yardım TIR'ları olduğunu savunarak, MHP'ye de "Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren TIR'lara ihanet edildiğinde ne yapıyordun. O TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Neden bir kez dahi sesini çıkarmadın. Neden o ihanet çetesiyle ittifak yaptın da bir kez olsun yanımızda durmadın" diye seslendi. "Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Bizim Ortadoğu anlayışımız birlik beraberliğe vahdete dayalı yeni bir kardeşlik coğrafyasıdır" iddiasında bulunan Davutoğlu, AKP dışındaki herkesi de bölücülükle suçladı. 

'AB'YE ÖYLE YA DA BÖYLE ÜYE OLACAĞIZ'

AB'nin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu savunan Davutoğlu, "Öyle ya da böyle Türkiye bir gün AB üyesi olacak. Türkiye Avrupa Tarihinin bir parçasıdır, Avrupa'nın geleceğinin de öncüsü olacaktır, Avrupa tarihi de biz olmadan yazılamaz" diye konuştu. 

'KARŞI HAMLE BAŞLATIYORUZ'

Gezi'den beri Türkiye'ye yönelik bir kara propaganda yapıldığını belirten Davutoğlu, "Arkadaşlarıma talimat verdim, onlar karalamak için çalışıyorsa biz de her yerde Türkiye'yi ve gerçekleri anlatacağız" şeklinde konuştu. "Bunlar üzerinden Türkiye'nin başarısı gölgelenmek isteniyor" diyen Davutoğlu, "Biz de dünyada seferberlik ilan ediyoruz. Birileri ihanet şebekeleri bunu yapıyorsa biz de gerçekleri anlatmak için elimizden geleni yapacağız. Bir karşı hamle başlatıyoruz" diye konuştu.

'ERDOĞAN İLE BAKANLAR KURULU İSTİŞARE TOPLANTISIDIR'

Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızın istediği taktirde Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapması anayasal bir yetkidir ve daha önce de diğer Cumhurbaşkanları bu yetkiyi yerine getirmişlerdir" dedi ve "Kıskanmasınlar, Cumhurbaşkanımızla uyumumuzu kıskanmasınlar, hiç kimse aramızda nifak tohumları sokmaya kalksın, biz onların bildiği siyasetçiler dava adamları değiliz" sözleriyle sürdürdü. Yapılan toplantının tam bir istişare toplantısı olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Bu kutlu yolun yolcuları arasında hiçbir fitneye izin vermeyiz kararlılıkla yolumuza devam ederiz" diye konuştu. 

'DARBE OLDUĞUNU MECLİS TESCİLLEDİ!'

Soruşturma Komisyonu Raporu'nun TBMM'de oylanmasını da değerlendiren Davutoğlu, "Bu 17-25 Aralık operasyonlarının bir darbe girişimi olduğunu meclisçe tescil edildiği anlamına gelir" şeklinde konuştu. Davutoğlu, esas olarak hukuka uygun davranın kendileri olduğunu ileri sürerek, soruşturma komisyonuna ihsası reyde bulunmadıklarını söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

On binler sınırda Kobanê'nin zaferini kutluyor

SONRAKİ HABER

'KCK Ana Davası'nda ses kayıtları yeniden incelenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...