27 Ocak 2015 09:14

Irmak: Yeni bir kentin inşası başlayacak

Kobanê ziyaretini tamamlayan DTK ve HDP heyeti adına açıklama yapan DTK Eş Başkanı Selma Irmak, 3 ay öncede ziyaret ettikleri Kobanê'nin hala başı dik ve "şehit" kenti olduğunu belirterek, "Bugüne kadar savaş vardı. Bundan sonra yeni bir kentin inşası başlayacak. Harcını yeniden yapacağız. Burası bizim onurumuzdur" dedi.

Paylaş

Kobanê ziyaretini tamamlayan DTK ve HDP heyeti adına açıklama yapan DTK Eş Başkanı Selma Irmak, 3 ay öncede ziyaret ettikleri Kobanê'nin hala başı dik ve "şehit" kenti olduğunu belirterek, "Bugüne kadar savaş vardı. Bundan sonra yeni bir kentin inşası başlayacak. Harcını yeniden yapacağız. Burası bizim onurumuzdur" dedi. Kobanê Kantonu Başkanı Enver Müslim ise, Kobanê'nin insanlığın ve "teröre" karşı direnen dünya insanlığının sembolü olduğunu söyledi. 

Kobanê'yi ziyaret eden, DTK Eş Başkanı Selma Irmak ve HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binci, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş, Ayla Akad Ata, Sabahat Tuncel, Nursel Aydoğan, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Feleknas Uca ve DBP'li yöneticilerden oluşan heyet, Taxa Kaniya Murşit'te açıklama yaptıktan sonra Suruç'un Mehser köyüne geçti. "Yekemin salvegera damezrandina Kobanê piroz be" pankartı açılan açıklamada heyet adına konuşan DTK Eş Başkanı Selma Irmak, tüm dünyanın hayran kaldığı devrimi kutladıklarını belirterek, "YPG savaşçıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm dünya bilsin ki Kobanê şehitlerinin isimleri altın harflerle tarihe yazılacaktır. Genç kadın ve erkekler, vahşi saldırılara karşı bedenleri ile Kürdistan'ın kaderini değiştirdiler, yeni bir tarih yazdılar. Burada artık tarih iki parça olarak dillendirilecek. Kobanê devriminde önce ve Kobanê devriminden sonra denilecek. Direniş tarihi ikiye böldü" dedi. 

'BAŞI DİK, ŞEHİT KENTİ KOBANÊ'

Kürt düşmanlarının, "Biz ne zaman istersek Kürtleri parçalarız, yok ederiz" dediğini kaydeden Irmak, şöyle devam etti: "Ama tüm dünya Kürtlerin bu devrimine saygı duydu. Bütün emekçileri, Kobanê devrimcilerini, Kürdistan halkı adına, İnsanlık adına kutluyoruz. Saldırılar ilk başladığı dönemde de Kobanê'ye geldik. Üç ay önce de Kobanê'ye geldik. Kobanê canlı bir şehirdi ve direniyordu. Bugün de geldik. Kobanê başı dik ve şehit kenti." Kobanê'de direnenlerin bir devrim yarattığına vurgu yapan Irmak, "Kobanê şehadetleri bir devrim yarattı. Kobanê Kürdistan'ın kalbinde olacak. Bu kentin anılarını koruyacağız. Çocuklarımız, çocuklarımızın çocukları, bu değerleri görecek ve unutmayacak. Kobanê savaşçılarını, şehitlerini, gazilerini kendilerine miras alacaklardır" diye belirtti.

'KOBANÊ'NİN HARCINI YENİDEN YAPACAĞIZ'

Kobanê'yi yeniden inşa edeceklerini aktaran Irmak, şöyle devam etti: "Kobanê'yi yeniden inşa edeceğiz. Bağ ve bahçelerimizi, evlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Çocuklarımız sokaklarda oyunlar oynayacak. Anneler, çocuklarına ninniler okuyacak. Özgür bir gökyüzünde hikayelerimiz okunacak. Başı dik bir şekilde yaşayacağız. Bu güne kadar nasıl ki Kuzey Kürdistan halkı desteğini kesmediyse bugün den sonra da bu destek devam edecek. Bugüne kadar savaş vardı. Bundan sonra yeni bir kentin inşası başlayacak. Harcını yeniden yapacağız. Burası bizim onurumuzdur. Kürdistan devrimi kutlu olsun."

Irmak'ın ardından konuşan Kobanê Kantonu Başkanı Enver Müslim, "Kobanê kantonu adına, Kürdistan'ın değerlerini savunanlara hoş geldiniz diyoruz" diyerek, Kobanê'nin insanlığın ve "teröre" karşı direnen dünya insanlığının sembolü olduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklamaların ardından heyet, Kobanê Kantonu yetkilileri ve YPG savaşçıları birlikte söyledikleri ezgiler eşliğinde halay çekerek Kobanê zaferini kutladı. 
Heyet daha sonra kutlamalar için Suruç'un Mehser köyüne geçti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yandaşların Kobanê sessizliği

SONRAKİ HABER

IŞİD'i uçaklar bombaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...