21 Temmuz 2011 09:52

AKP'li Eker: Kürt sorunu yok

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaşanan bunca olaya rağmen ısrarla tekrarladığı ‘Kürt sorunu yoktur’ söylemi AKP’nin Kürt milletvekillerinin de dilinden düşmüyor. AKP’nin Diyarbakır Milletvekili, Gıda, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, son günlerde yaşananlara ilişkin BDP’li vekilleri kastederek, “Hi&cc

AKP'li Eker: Kürt sorunu yok
Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaşanan bunca olaya rağmen ısrarla tekrarladığı ‘Kürt sorunu yoktur’ söylemi AKP’nin Kürt milletvekillerinin de dilinden düşmüyor. AKP’nin Diyarbakır Milletvekili, Gıda, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, son günlerde yaşananlara ilişkin BDP’li vekilleri kastederek, “Hiçbiri benden daha fazla Kürt değil” dedikten sonra ekledi, “Türkiye’de Kürtlere dönük imha, inkar, kültürel katliam yok."

Kürt sorunu bütün yakıcılığıyla orta yerde dururken, ölümler, linç girişimleri artarken AKP’den ‘Kürt sorunu yok’ açıklamaları gelmeye devam ediyor. Hürriyet’e konuşan AKP’li Mehdi Eker son günlerde yaşananlardan dolayı BDP’yi  suçladı. Demokratik Özerkliğe ilişkin, “Demokratik reform istiyorsan tartışılacağı yer Meclistir. Meşru olan her şeyi tartışmaya açığız” diyen Eker, “Kusura bakmasınlar BDP’nin kendi iradelerine sahip olmadıklarını düşünüyorum. Bunlar bir yere bağlılar” dedi. “BDP’lilerle tek tek görüştüğüm zaman son derece ‘Akılcı söylemleri var” diyen Eker daha sonra şu garip açıklamayı yaptı; “Enstrümanı çalanla tek tek görüştüğünüzde keman çal diyorsunuz, kemanı çalıyor. Obuadan ses ver diyorsunuz, kendi orijinalliği ile sesi duyuyorsunuz ve söyledikleri akla yatkın. Ancak orkestraya dahil olunca iş değişiyor. Orada bakıyorsunuz şef çubuğu nasıl sallıyorsa öyle çalıyor.” Eker “BDP’nin dili Kürtler açısından kabul edilebilecek bir dil değil. Ben de Kürt’üm hiçbiri benden daha fazla Kürt değil. Türkiye’de Kürtlere dönük imha inkar, kültürel katliam yok. Var diyenler haksız. Meşru olan her şeyi tartışmaya açığız. Demokratik Özerklik talebi dahil. Ama terör örgütünün eylemlerinin meşrulaştırılacağı şeye açık olamayız” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail: Mavi Marmara’dan Türkiye hükümeti de sorumlu

SONRAKİ HABER

AKP Deniz Feneri’ni yalnız bırakmadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...