21 Temmuz 2011 09:51

İsrail: Mavi Marmara’dan Türkiye hükümeti de sorumlu

İSRAİL Başbakan Yardımcısı ve Stratejik İşler Bakanı Moşe Ya’alon, ‘uzlaşma olmaması halinde’ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye gideceği haberlerine ilişkin, “Bu tehdit Kudüs’ün umurunda değil” diyerek, İsrail’in Mavi Marmara’da ölenler için üzüntü duyduğunu, ancak ö

İsrail: Mavi Marmara’dan Türkiye hükümeti de sorumlu
Paylaş

İSRAİL Başbakan Yardımcısı ve Stratejik İşler Bakanı Moşe Ya’alon, ‘uzlaşma olmaması halinde’ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye gideceği haberlerine ilişkin, “Bu tehdit Kudüs’ün umurunda değil” diyerek, İsrail’in Mavi Marmara’da ölenler için üzüntü duyduğunu, ancak özür dilemeyeceğini söyledi. Ya’alon Mavi Marmara olayında AKP hükümetinin de sorumlu olduğunu söyledi.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre İsrail’in Mavi Marmara’da ölenler için üzüntü duyduğunu, ancak özür dilemeyeceğini belirten Ya’alon, “Üzüntü ve özür arasında büyük bir farklılık var, çünkü özür dilemek hareketin sorumluluğunu almak anlamına gelir” şeklinde konuştu.

Gazete, Ya’alon’un,”İsrail Mavi Marmara meselesinde özür dilese bile Türkiye-İsrail ilişkileri bir daha ‘altın çağ’ a dönmeyecek. İsrail’in Ankara’yı kabullenmeye niyeti yok” ifadelerine de yer verdi. “Türkiye’nin inadı iki ülke arasındaki ayrılıkların kapanmasını engelliyor” diyen Moşe Ya’alon, “27 Temmuzda Palmer raporunu açıklar ve biz de ondan sonra görüşürüz” dedi.

Mavi Marmara’nın Türkiye’nin bir provokasyonu olduğunu söyleyen Ya’alon, Ankara’nın bu yılki filoya Türk katılımını durdurduğuna işaret ederek, bunun Ankara’nın geçen yıl da katılımı durdurabileceğini gösterdiğini söyledi. Ya’alon Mavi Marmara konusunda AKP Hükümetinin de sorumlu olduğunu söyledi. (KUDÜS)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Fon hak gaspıdır

SONRAKİ HABER

AKP'li Eker: Kürt sorunu yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...