27 Ocak 2015 03:55

E-devlet şifremizi alınca nerede çalıştığımızı öğrendik

Maltepe Hastanesinden atılan taşeron işçilerden Güllü Türker, “E-devlet şifresi aldığımda başka bir yerde çalıştığımı fark ettim” dedi.

Paylaş

Dilan Mine UĞURLU
İstanbul

Maltepe Hastanesinden atılan taşeron işçilerden Güllü Türker, “E-devlet şifresi aldığımda başka bir yerde çalıştığımı fark ettim” dedi.

Maltepe Üniversitesi Hastanesinden atılan kadın işçiler ve Gülsuyu-Gülensu Mahallesi’nden kadınlar, Gülsuyu-Gülensu Kadın Dayanışma Evi’nde düzenlenen panelde bir araya geldi. Panel öncesinde görüştüğümüz atılan işçilerden Güllü Türker, 15 sene Maltepe Üniversite Hastanesinde çalıştığını, sendikaya üye olmak için e-devlet şifrelerini aldıklarında bir skandalla karşılaştıklarını söyledi. Türker, “E-devlet şifremi aldığımda fark ettim ki sistem beni eğitim köyünde büro temizlikçisi olarak gösteriyor. Bazı arkadaşlarımız ressam, balıkçı hatta orkestra şefi olarak gösteriliyor” dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan DİSK Basın-İş Genel Sekreteri Özge Yurttaş da şunları söyledi: “Her evde işçiler var ve bu işçilere kadınlar düzenli olarak bakıyorlar. Akşamları işten yorgun argın gelen her işçinin ihtiyacını karşılayarak ertesi sabah yeniden çalışabilir hale gelmesini sağlıyorlar. Yani aslında bakarsanız her ev bir işçi fabrikası.”

Başbakan Davutoğlu’nun sunduğu Ailenin ve Dinamik Nüfusun Korunması Programı’na da değinen Yurttaş, “İktidarın karanlık bir zihniyeti olabilir ama aslında o zihniyeti sermayenin hizmetinde kullanıyorlar ve şu anda patronların çıkarlarını düşündükleri için biz kadınları hedef alıyorlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Paksan işçisi greve hazır

SONRAKİ HABER

‘Gücümüze güvenmeyi öğreneceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...