21 Temmuz 2011 09:46

Eczacılar odası uyardı: Hastalar ilaçsız kalacak

İstanbul Eczacı Odası, Medula-Reçete Provizyon sisteminden kaynaklı olarak, 23-24 Temmuz 2011’de uygulamaların hizmet vermeyeceği yönünde açıklama yapan SGK’ye tepki göstererek, “Hastalar ilaçlarını ceplerinden ödeyecekler ya da ilaçsız kalacaklar” uyarısında bulundu.Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (S

Eczacılar odası uyardı: Hastalar ilaçsız kalacak
Paylaş

İstanbul Eczacı Odası, Medula-Reçete Provizyon sisteminden kaynaklı olarak, 23-24 Temmuz 2011’de uygulamaların hizmet vermeyeceği yönünde açıklama yapan SGK’ye tepki göstererek, “Hastalar ilaçlarını ceplerinden ödeyecekler ya da ilaçsız kalacaklar” uyarısında bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 19 Temmuz 2011’de, internet sitesinden yaptığı duyuruda; 23 Temmuz 2011 Cumartesi günü saat 19.00’dan 24 Temmuz 2011 Pazar günü saat 19.00’a kadar olan 24 saatlik süre içinde uygulamalarının hizmet veremeyeceğini belirtmesine ilişkin, İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaptı. Hastaların ilaçların ücretlerini ceplerinden ödeyeceği veya ilaçsız kalacağı uyarısının yapıldığı açıklamada, “İlaç hizmetinin aksamasından eczacılar sorumlu değildir” denildi.

‘KÂBUSA NEDEN OLACAK’

“Sosyal Güvenlik Kurumu daha önce de birçok kez duyurarak ya da duyurmayarak Medula-Reçete Provizyon sisteminde kesintiler yapmış, sağlık ve ilaç hizmetinin aksamasına neden olarak hastalarla biz eczacıları karşı karşıya bırakmıştır” denilen açıklamada, sorunun ilk defa yaşanmadığı vurgulandı. “Öncelikle belirtmek isteriz ki sağlık hizmeti sunumu kesintisiz yürütülmesi gereken ve süreklilik arz eden bir hizmettir. Hiçbir kurum veya hizmet sunucusu herhangi bir nedenle sağlık hizmeti almak üzere başvuran hastayı geri çevirmemeli ve mağduriyet yaşatmamalıdır” ifadelerine yer verilen açıklamada, 23-24 Temmuz 2011 tarihlerinde sistemin devre dışı kalacak olmasının gerek hastaların, gerekse nöbet görevini yerine getirecek olan eczacılar için adeta bir kabusa neden olacağına dikkat çekildi.

‘ECZACILAR VE HASTALAR KARŞI KARŞIYA KALACAK’

Sistemin devre dışı kalması halinde, eczacı ve hastaların karşı karşıya kalabileceği uyarısının yapıldığı açıklamanın sonunda, “Kamuoyunca bilinmelidir ki, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Medula-Reçete Provizyon Sisteminin bir gün boyunca devre dışı kalması nedeniyle ilaç hizmetinin aksamasının sorumlusu biz eczacılar değiliz” denildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Schneider işçisi işyerini 24 saat terk etmedi

SONRAKİ HABER

EMEP: Fon hak gaspıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...