26 Ocak 2015 14:03

Kobanê, zaferini kutluyor

YPG/YPJ’nin Kobanê’yi IŞİD'den temizlemesi Kobanê ve sınır hattında nöbet tutan yurttaşlar tarafından sloganlar eşliğindeki halaylarla karşılandı.

Paylaş

YPG/YPJ’nin Kobanê’yi IŞİD'den temizlemesi Kobanê ve sınır hattında nöbet tutan yurttaşlar tarafından sloganlar eşliğindeki halaylarla kutlanıyor.

Dün gece Kobanê’yi özgürleştirme operasyonu kapsamında 4 sokağı daha özgürleştiren YPG/YPJ savaşçıları yönünü Kaniya Kurda Tepesi’ne çevirdi. Kaniya Kurda’yı da IŞİD'den temizleyen direnişçiler, Miktel Mahallesi’ne yöneldi. Kentin doğudaki son mahallesi olan Miktel Mahallesin’nin sonundaki Qesra Bozan Beg’i de geri alan YPG/YPJ güçleri, böylelikle Kobanê’nin tamamında hakimiyet kurdu.

Sterk Tv’ye canlı bağlanan PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Kobanê’nin özgürlüğünü teyit ederken, özgürlük ve yeniden inşa konusunda yarın kamuoyuna kapsamlı bir açıklama yapılacağını duyurdu.

Öte yandan Kobanê’yi özgürleştiren YPG’nin sözcüsü Polat Can’da Twitter hesabından yaptığı “Kobanê’nin özgürlüğü tüm insanlığa, Kürdistan’a ve Kobanêlilere kutlu olsun” açıklamasını yaparak, kentin özgürlüğünü ilan etti.

SAVAŞÇILAR ZAFER KUTLAMALARINDA

Kobanê’nin özgürleşmesinin ardından Kaniya Kurda Tepesi’ne dev YPG bayrağı diken savaşçılar havaya kurşun sıkarken, çektikleri halaylarla zaferlerini kutladı. Şu saat itibarı ile Kobanê’nin tüm sokaklarında “Bijî berxwedana Kobanê” ve "Bijî berxwedana YPG/YPJ” sloganları yükselirken, sivil yurttaşlar da zaferi kutluyor. Zafer kutlamalarına asayiş güçleri ve savaşçılar da katılırken, savaşçıların telsizlerinden YPG/YPJ lehine sloganlar, özgürlük şarkıları ve marşların sesi yükseliyor. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘İçimdeki Ses’e ekipli basın gösterimi

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta 7 çocuk gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...