26 Ocak 2015 13:07

Gökçek’e bilimsel uyarı ‘suç’ oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in suç duyurusu üzerine Ankara Adliyesinde savcıya ifade veren TMMOB’ye bağlı oda başkanları, ifade işleminin ardından adliye önünde açıklama yaptı.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in suç duyurusu üzerine Ankara Adliyesinde savcıya ifade veren TMMOB’ye bağlı oda başkanları, ifade işleminin ardından adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamada kendisine iftira atıldığını ileri süren Gökçek’in, yargısal haklarını kullandıkları için oda başkanları suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterildi ve olay “trajikomik” olarak nitelendirildi.

Oda başkanları Ankapark projesiyle ilgili Gökçek hakkında dava açmış ve bunun üzerine Gökçek de kendisine iftira atıldığını ileri sürmüştü. Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim ve Peyzaj Mimarları Odası Ankara Şube Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in suç duyurusu üzerine savcıya ifade verdi.

Savcıya verilen ifadenin ardından Ankara Adliyesi önünde oda başkanları adına açıklamayı yapan Emre Sevim,  Ankarapark projesi hakkındaki görüşlerinin hâlâ değişmediğini ifade etti.

‘İFTİRA YOK, BİLİM VAR’

Oda başkanları olarak Ankapark projesiyle ilgili Gökçek’i teknik ve bilimsel açıdan uyardıklarını ve uyarılar dikkate alınmayınca Gökçek’e dava açtıklarını ifade eden Sevim, kendi dava gerekçelerinde Gökçek’e yönelik “iftira”lar olmadığını, Ankapark projesiyle ilgili sakıncalı unsurların olduğunu kaydetti. Sevim, TMMOB’ye bağlı odalar olarak kamu yararını korumaya devam edeceklerini belirtti. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan işçilerden işgal eylemi

SONRAKİ HABER

Serdaroğlu: MESS’ten ayrılın sözleşme imzalayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...