26 Ocak 2015 12:26

Abdocan davasında nakil itirazına AYM'den ret

Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert'in davanın olayın meydana geldiği yerden başka bir yere nakli ile ilgili olan hukuki düzenlemelerin ve bu kapsamdaki yargısal sürecin ,yaşam, adil yargılama ve etkili başvuru haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı bireysel itiraz başvurusu reddedildi.

Paylaş

Zeki KADIOĞLU
İstanbul

Gezi eylemleri sırasında Hatay’da öldürülen Abdullah Cömert davasının başka bir ile  nakledilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru reddedildi.

Cömert’in annesi davanın olayın meydana geldiği yerden başka bir yere nakli ile ilgili olan hukuki düzenlemelerin ve bu kapsamdaki yargısal sürecin ,yaşam, adil  yargılama ve etkili başvuru haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel itirazda bulunmuştu.

Anne Cömert ve  avukat Hatice Can  başvuruda, davanın, Hatay’dan Balıkesir’e kamu güvenliği gerekçesiyle nakledilmesi nedeniyle yargılamanın adil ve etkili bir biçimde yürütülemeyeceğine dikkat çekmişti. Kararın keyfiyet taşıdığının belirtildiği başvuruda, kamu görevlileriyle ilgili davanın nakline ilişkin kararın Adalet Bakanlığının başvurusu üzerine verilmesinin yargılama makamının tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düşürdüğüne dikkat çekilmişti. Başvuru dilekçesinde ayrıca davanın nakli kararına yönelik olarak başvurulabilecek  herhangi bir kanun yolunun bulunmadığı da belirtilmişti.

Anayasa Mahkemesi bugün başvuruyu reddetti. Gerekçe olarak ise, yargılama sürecinin henüz tamamlanmamasını gösterdi.
3 Haziran 2013 tarihinde Antakya’da Gezi protestoları sırasında beyaz renkli şortland adlı zırhlı araçtan atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Ahmet Cömert kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Araçta gazcı olarak görev yapan sanık Ahmet Kuş hakkında kamu davası açılmış, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen dava kamu güvenliği gerekçe gösterilerek Balıkesir Ağır Ceza Mahkemine nakledilmişti.

ÖNCEKİ HABER

HDP'den SYRIZA'ya kutlama mesajı

SONRAKİ HABER

Kobanê halkı ve YPG'liler Kobanê zaferini anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...