26 Ocak 2015 11:49

Kobanê coşkusu!

Kobanê'nin doğusundaki Kaniya Kurda Tepesi'ne YPG/YPJ'nin bayrağının dikilmesi sınır hattında nöbet tutanlar tarafından coşkuyla karşılandı. Tepenin özgürleştirilmesiyle birlikte sınır nöbetinde bulunan yüzlerce yurttaşlar sınır hattına akın etti.

Paylaş

Kobanê'nin doğusundaki Kaniya Kurda Tepesi'ne YPG/YPJ'nin bayrağının dikilmesi sınır hattında nöbet tutanlar tarafından coşkuyla karşılandı. Tepenin özgürleştirilmesiyle birlikte sınır nöbetinde bulunan yüzlerce yurttaşlar sınır hattına akın etti.

Kobanê'de kent adım adım IŞİD'den temizlenirken, Kaniya Kurda'nın da özgürleştirilmesi sınır hattında coşkuyla kutlandı. Kaniye Kurda'nın özgürleştirilmesinin ardından nöbet eylemlerinin sürdürüldüğü Mehser köyüne akın eden halk, YPG ve YPJ'lilerin zaferini attıkları, "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî berxwedana YPG/YPJ" sloganları ve çektikleri zılgıtlarla selamladı. Kimi yurttaşlar özgürleştirilen tepeyi daha yakından görmek için Etmanek köyüne doğru yürürken, HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan ile İbrahim Binici de sınır hattına gelerek, halkın coşkusuna katıldı.

Sınırdaki yerini alarak, zaferi coşkuyla izleyenler arasında bulunan Kobanêli Cemile Hesen, 2 oğlunun Kobanê'de IŞİD'e karşı direndiğini dile getirerek, "Benim iki oğlum da orada, çetecilere karşı savaşıyor. Bugüne çok şükür ki topraklarımızı çetecilere bırakmadılar. Şuan da çok mutluyuz. Biran önce Kobanê'ye dönmek istiyoruz" sözleriyle duygularını paylaştı.

İBRAHİM AYHAN: İNSANLIĞIN DEĞERLERİ KORUNUYOR

Kaniya Kurda'nın özgürleştirildiği haberi üzerine değerlendirmede bulunan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Çetecilere karşı kahramanca bir direniş sergileniyor. Bu direniş tüm insanlığın değerlerinin korunmasına dönüktür. Miştenur Tepesi'nin özgürleştirilmesinin ardından bugün Kaniya Kurda çetecilerden temizlendi. Bu hepimiz için büyük bir sonuç. Kentin tamamen özgürleştirilmesi tüm insanlığı mutlu edecek bir zafer olacaktır. Kobanê onurlu ve özgür yaşam iradesini kararlı bir şekilde ortaya koyarak tüm insanlığa zaferi sunmuştur. Bundan sonra da Kobanê'nin yeniden inşası için herkes üzerine düşeni yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile hükümet sözcülerinin, "Kobanê düştü düşecek" sözlerini hatırlatan Ayhan, "AKP hükümeti Kobanê'nin düşmesi için elinden geleni yaptı. Hem siyasal anlamda hem de lojistik ve askeri desteklerle. Dün ise Başbakan Davutoğlu Kobanê'ye selam gönderdi. Biz de şöyle diyoruz. Kobanê'ye selam gönderen Başbakan değil, Başbakan'a selamı göndertenler esastır. Dolayısıyla biz buradan kahramanca direnen YPG/YPJ güçlerine bin selam diyoruz. Onların mücadelesi direnin, tüm ezilen kesimlerin mücadelesidir" ifadesinde bulundu. (Urfa/DİHA)


DİYARBAKIR'DA KOBANÊ KUTLAMALARI BAŞLADI

IŞİD'in saldırılarına karşı YPG-YPJ güçlerinin 134 gündür büyük bir direniş sergilediği Kobanê'den ardı ardına sevindirici haberlerin gelmesi, Diyarbakır'da halkı sokaklara döktü. IŞİD'e vurulan ağır darbeler sonucu Kobanê'nin doğu cephesindeki son nokta olan Kaniya Kurda Tepesi ile kentin güneydoğusunda yer alan Miktel mahallesinin son noktası olan Qesra Bozan Beg, IŞİD'den temizlendi.

Gelen bu haberler üzerine kentte yaşayan yurttaşlar, DBP İl Örgütü binası önüne akın ederek, sevinç gösterilerinde bulunmaya başladı. Söylenen marşlar eşliğinde halayların çekildiği parti binasının önünden "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları yükseliyor. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de askerin vurduğu Nejdet Yaman yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

'Kobanê'de denetim Kürtlerin eline geçti'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa