26 Ocak 2015 11:32

Direnişin çadırı yetti

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde ‘Provokatörlük ve işçileri greve teşvik etme’ gerekçesiyle işten atılan Genel-İş üyesi 5 taşeron işçinin hastanede direniş çadırı kurması işe alınmalarına yetti.

Paylaş

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde ‘Provokatörlük ve işçileri greve teşvik etme’ gerekçesiyle işten atılan Genel-İş üyesi 5 taşeron işçinin hastanede direniş çadırı kurması işe alınmalarına yetti.

İşe geri alınmaları için direniş çadırı kuracaklarını kamuoyuna duyuran işçilere yüzlerce kişi gelerek destek oldu. Direnişteki Ülker işçileri, HDP Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul Milletvekili Levent  Tüzel de dayanışma için eyleme katıldı. 

Hastanede yapılan kitlesel yürüyüşün ardından direniş çadırı kuran işçiler, başhekimlik ile işçiler adına görüşen heyetten haber beklemeye başladı. Görüşmenin ardından heyet adına açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Raşit Tüker işçilerin işe tekrar alındığı bilgisini vererek “Başhekimlik için bundan sonra burada sendikal bir mücadeleyi örmek adına anlaşma yapmış olduk” dedi.

İşe geri alınmalarının ardından işçiler adına konuşan Cemal Bilgin “Kadrolu ve güvenceli çalışana kadar mücadele edeceğiz. Bugün kurduğumuz direniş çadırı dahi neler yapabileceğimizin kanıtı” diye konuştu. Hastanedeki diğer işçilere de seslenen Bilgin, “Sizi de örgütlü mücadeleye çağırıyorum. Burada olmayan kaybeder” dedi.

Hastanede yapılan yürüyüşe katılan HDP İstanbul Milletvekili Levent  Tüzel de “Çapa’da sendikalı, güvenceli çalışma olana kadar tek yürek olacağız” dedi. 

İCAZET GETİRMEYEN İŞTEN ATILMIŞTI

20-21 Ocak tarihlerinde kesilen ücretlerin geri ödenmesi ve sağlıklı iş talebiyle yaptıkları iş bırakmanın ardından işçilere firma tarafından yazı gönderilerek imzalanması istenmişti. Gönderilen yazıda “İş bıraktığım için pişmanım, bir daha yapmayacağıma söz veriyorum” sözleri dikkat çekmişti. Yaklaşık 30 işçi avukat heyetiyle birlikte gelen Vurallar isimli taşeron şirket yöneticilerinin bu isteğini yerine getirmek zorunda kalırken, imzalamayan 5 işçi işten atılmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM, Türkiye’deki insan haklarını inceleyecek

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de askerin vurduğu Nejdet Yaman yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...