26 Ocak 2015 09:59

Dersim’de gözaltı ve tutuklama protestosu

Dersim Özgür Öğrenci Derneği (DÖ-DER) kentte son zamanlarda gençliğe yönelik gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Kemal ÖZER
DERSİM

Dersim Özgür Öğrenci Derneği (DÖ-DER) kentte son zamanlarda gençliğe yönelik gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Protesto nedeniyle Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve aralarında Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul’un da bulunduğu yurttaşlar buradan “Baskılar ve Gözaltılar Bizi Yıldıramaz” pankartıyla Cumhuriyet Caddesi üzerine yürüdü.

Grup adına açıklamayı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Ergin Doğru yaptı.

Son zamanlarda yaşanan gözaltı ve tutuklamalara tepki gösteren Doğru, “Bir yandan özgürlüklerden, demokrasiden bahseden zihniyet öte yandan demokrasi ve özgürlük için mücadele eden kim varsa ona yönelmekte, tutuklamakta, katletmektedir. AKP zihniyetinin tek amacının tek adam diktatörlüğüne gitmek için faşizmi Türkiye’nin dört bir yanına salmak olduğunu biliyoruz. Cizre’de çocuklarımızı katleden bu zihniyet Kürdistan’da siyasi soykırım yapan bu zihniyet Dersim’de gençliğimize yönelmiş durumda. Dersim’de devrimci mücadele yürüten gençlere karşı yaklaşık iki aydır AKP polisinin yürüttüğü operasyonlar sonucu onlarca arkadaşımız gözaltına alındı, tutuklandı. En son parti gençlik üyemiz Umut Çongar tutuklandı. Bunlar sıradan tutuklamalar değil açıkça hukuk ihlal edilmekte, polis baskısıyla hakim ve savcılar karar almaktadır. Bu durum AKP Polisinin hukuki belirleyici olduğunu ortaya çıkarmaktadır” dedi.

Doğru’nun açıklamasının ardından katılımcılar bir süre alkış ve sloganlarla gözaltı ve tutuklamaları protesto etti.

ÖNCEKİ HABER

SGK istatistiklerine göre iş kazası sayısı yüzde 291 arttı

SONRAKİ HABER

Beko: 6 Şubat'ta emekçiler faşizmi yargılayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...