25 Ocak 2015 12:31

YPG: Kobanê'de 42 IŞİD'li öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Kobanê direnişinin 132'inci gününün sonuçları hakkında açıklama yaptı. YPG, "Operasyonda Termik ve Memite köyleri arasında kalan bölge de güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Kısa sürede Memite köyünü ele geçiren güçlerimiz, IŞİD'e ağır darbeler vurmuştur. Operasyonda çetelere ait 1 askeri araç darbelenmiş, tespit edilebilen 42 IŞİD üyesi öldürülmüştür" açıklamasında bulundu.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, direnişin temizlik operasyonları ile sürdüğü Kobanê'de 132'inci günün sonuçları hakkında açıklama yaptı. "Kentteki hakimiyetini pekiştiren güçlerimiz, kent güneyindeki köylerde de ilerlemeye devam etmektedir" denilen açıklamada, YPG/YPJ savaşçılarının dün gece Kobanê'nin güneyinde bulunan Memite köyüne yönelik bir operasyon düzenlediği belirtildi. YPG, "Operasyonda Termik ve Memite köyleri arasında kalan bölge de güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Kısa sürede Memite köyünü ele geçiren güçlerimiz, çetelere ağır darbeler vurmuştur. Operasyonda çetelere ait 1 askeri araç darbelenmiş, tespit edilebilen 42 çete üyesi öldürülmüştür" açıklamasında bulundu.

'ÇOK SAYIDA ASKERİ MALZEME ELE GEÇİRİLDİ'

YPGBasın merkezi ele geçirilen DAİŞ çetelerinin cenazeleri ve askeri malzemeye ilişkin şu bilgileri verdi: "Güçlerimiz, 22 çete cenazesiyle birlikte 1 adet tank, 1 adet 160 mm havan topu, 1 adet 82 mm havan topu, 1 adet 14,5'luk doçka ve bin adet 14,5'luk doçka mermisi, bin adet 12,5'luk doçka mermisi, 26 adet kaleşnikof, 75 kaleşnikof şarjörü ve 6 binkaleşnikof mermisi, 8 adet BKC, 10 BKC zinciri ve 9 bin 700 adet BKC mermisi, 5 adet B7 roketatar, 22 adet B7 roketatar güllesi, 47 adet elbombası, 3 adet elyapımı mayın, 14 adet raxt, 1 adet intihar eylemcisi yeleği, 5 adet telsiz cihaz, 3 adet telefon ele geçirmiştir." 
Kobanê'nin doğusunda bulunan Alişar köyünde üslenen çete gruplarına yönelik de bir saldırı düzenlendiğini açıklayan YPG Basın Merkezi, "Bu saldırıda çetelere ait 1 adet askeri araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir" dedi.

HASEKE'DE IŞİD'E KARŞI EYLEM

YPG, Haseke'de yapılan eylemlere ilişkin de şu bilgileri verdi:"Dün gece güçlerimiz Haseke'ye bağlı Um Eldibis ve Um Elkibir köylerinde DAIŞ'e yönelik 2 ayrı saldırı düzenlemiştir. Saldırı hazırlığı yapan çetelerin bir evde üslendiği bilgisini alan güçlerimiz bu eve baskın yapmıştır. Kısa süreli çatışmanın ardından çete grubu kaçmak zorunda kalmıştır. Burada 2 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır. Güçlerimiz eş zamanlı olarak her iki köy arasında hareket halinde bulunan 2 çete aracını da hedeflemiştir. Her 2 aracın da darbe aldığı saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir." (KOBANÊ)

ÖNCEKİ HABER

SES’ten ICF işçilerine ziyaret

SONRAKİ HABER

Zıpkınla avladıkları yunusu pişirip yemeye çalışmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...