25 Ocak 2015 12:36

Beko: Tüm emek hareketinin grevi

Birleşik Metal-İş'e bağlı 15 bin işçinin çıkacağı grev öncesi konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 29 Ocak'ta yapılacak grevin tüm işçilerin ve emek hareketinin grevi olduğunu söyledi.

Paylaş

Birleşik Metal-İş'e bağlı 15 bin işçinin çıkacağı grev öncesi konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 29 Ocak'ta yapılacak grevin tüm işçilerin ve emek hareketinin grevi olduğunu söyledi. 

Genel-İş Ankara 1 No'lu Şube’nin Olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Salı günü DİSK'e bağlı sendikaların sadece metal grevi gündemiyle toplantı yapacaklarını belirten Kani Beko, “Birleşik Metal-İş sanıyorum tüm grev hazırlıklarını tamamladı. Ancak dilerim greve çıkmadan iş barışı sağlanır. Metal işçilerinin ekonomik, demokratik, sosyal hak talepleri yerine gelir. Tabi ki masa başında anlaşma sağlanamazsa yapılacak tek şey demokratik hakkımızı olan grevi yapmak olacaktır” diye konuştu. 

Grevin sadece Birleşik Metal-İş’in değil DİSK'in, işçi sınıfının ve tüm emek hareketinin grevi olduğunu söyleyen Beko, Türkiye’de emekten demokrasiden, barıştan kardeşlikten, sendikal hak ve özgürlüklerden yana tüm kesimleri, meslek örgütlerini ve siyasi partileri greve sahip çıkmaya çağırdı. 

GENEL SEÇİMDE BİRLİK ÇAĞRISI

Beko, genel kurulda yaptığı konuşmada genel seçimlere ilişkin de konuştu. Yargının siyasallaştığı, rejimin çoğulcu sistemden otoriter bir başkanlık sistemine kaydırılması, anayasal güvencelerin ihlal edilmesi, dinin siyasallaştırılması ve yönetme aracına dönüştürülmesinin ülkenin en önemli sorunları olduğunu belirten Beko, en temel sendikal hakların bile ihlal edildiğini dile getirdi. Beko, emek sömürüsünün geçmişle kıyaslanamayacak kadar artmasının yapısal bir sorun haline geldiğini söyledi. Ülkenin derin bir demokrasi bunalımı içerisinde olduğunu kaydeden Beko, “İşçilerin olmadığı yerde demokrasi olmaz. İşçilerin yapacağı şey şu; Kapı kapı dolaşacağız. Demokrasiden, barıştan, kardeşlikten, sendikal hak ve özgürlüklerden yana olan partileri bir araya getirmek ve Meclis'te onlara görev vermekten başka şansımız yok” diye konuştu. 

Genel-İş Ankara 1 No'lu Şube Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde tek liste yer aldı. Ozan Ergin Doğan Şube Başkanlığına yeniden seçildi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler bilimsellikten uzaklaşıyor

SONRAKİ HABER

SES’ten ICF işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...