25 Ocak 2015 12:16

Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği açıldı

Kocaeli’de geçtiğimiz yıl temelleri atılan Ekmek ve Gül Kadın Derneği, coşkulu bir açılış töreniyle faaliyete geçti.

Paylaş

Kocaeli’de geçtiğimiz yıl temelleri atılan Ekmek ve Gül Kadın Derneği,  coşkulu bir açılış töreniyle faaliyete geçti.

Derince'nin Yenikent Mahallesi'nde Venüs İş Hanı'nda bulunan  Derneğin açılış törenine çok sayıda kadın katıldı. Önce Yenikent Mahalle Muhtarlığı önünde bir araya gelen kadınlar, burada davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti. Kadınlar daha sonra dernek binasının olduğu Venüs İş Merkezi'ne yürüyüş düzenledi.

Burada da kadınlara seslenen Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Didem Çelik, kadınların coşkusunun birlikte daha güzel işler yapacaklarının kanıtı olduğunu söyledi. Kadınlarla birlikte yan yana gelerek bir çok işin üstesinden geleceklerini ifade eden Çelik, "Derneğimizin girişimini bir süredir devam ettiriyorduk. Sizlerle bir araya gelerek ortak işler yaptık ve el emeğimizle var ettiğimiz derneğimizi bugün açıyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımıza hep birlikte devam edeceğiz, kendi ellerimizle var etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından kırmızı kurdele kesilerek açılan dernek, önümüzdeki günlerde çeşitli aktivitelerle çalışmalarını sürdürecek. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siyanür ve taş ocağı tepkisi birleşti

SONRAKİ HABER

İki defa ölümden dönen kadın telefonla korunuyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...