25 Ocak 2015 10:07

'Kobanê zaferine dört sokak kaldı'

YPG Doğu Cephesi Komutanlarından Mazlum Kobanê, YPG / YPJ güçlerinin Kobanê’nin doğu cephesinde başlattığı kapsamlı operasyonu ANF’ye değerlendirdi.

Paylaş

YPG Doğu Cephesi Komutanlarından Mazlum Kobanê, YPG / YPJ güçlerinin Kobanê’nin doğu cephesinde başlattığı kapsamlı operasyonu ANF’ye değerlendirdi.

Kobanê’de Miştenur Tepesi’nin özgürleştirilmesi ardından YPG / YPJ güçleri operasyonlarına ivme kazandırdığını söyleyen Kobanê, “İlk olarak güney cephesinde IŞİD’i kentin dışına atan YPG/YPJ güçleri, güney cephesinin temizlenmesi ardından kentte sadece doğu cephesinde sıkışan çetelere yönelik kapsamlı operasyon başlattık. YPG/YPJ güçlerinin 23 Ocak’ta başlattığı operasyon ile Sukulhal, Seyda Cami ve Seyda sokağı temizleyerek çeteleri Kaniya Kurda bölgesine sıkıştırdı. Kanîya Kûrda'nın sınırlarına dayanan YPG/YPJ güçleri dört cadde daha ilerleme kaydederse çeteler doğu cephesinden de tümden temizlenecek ve Kobanê'de DAİŞ’e karşı destansı direnişin zaferi ilan edilecek” dedi.

‘STRATEJİK NOKTALAR ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ’

YPG/YPJ savaşçılarının Aralık ayında Kobanê Kurtuluş Hamlesi’ni başlattığını hatırlatan Kobanê, “YPG/YPJ güçleri birçok stratejik noktayı kısa sürede çetelerden temizledi. İlk olarak Belediye binası ve çevresinde bulunan PYD ve Konferans binaları, Parka Jina (Kadın Parkı) ve çevresini özgürleştiren YPG/YPJ direnişçileri daha sonraki günlerde Asayiş binası, Sukulhal (Sebze Hali) ve El Xensê Lisesi'ni özgürleştirdi” dedi.

‘ZAFERE AZ KALDI’

Doğu cephesinde ilerleme kaydetmelerinde Miştenur Tepesi’ni ele geçirmiş olmalarının önemli bir katkısı olduğunu da vurgulayan Kobanê şunları söyledi: “İki günde sağladığımız hızlı ilerlemede Miştenur Tepesi’nin özgürleştirilmesinin önemli katkısı olduğunu belirtebilirim. Şu anda doğu cephesinde IŞİD tümden kentin dışına püskürtülmesi ve atılması için sadece dört sokak kaldı. Biz bu cephede düşmanın geriye kaçarken yaptığı mayınlamalardan ötürü kontrollü ve kademeli bir ilerlemeyi esas alıyoruz. DAİŞ, kent merkezinde varlığını sürdürdüğü tek cephe doğu cephesi. Güney ve batı cephelerinde DAİŞ şu anda kent merkezinin dışına atıldı ve geriye sadece doğu cephesi kaldı. Kaniya Kûrda mıntıkasında bulunan tepeye ulaştığımızda artık DAİŞ çetelerinin Kobanê kent merkezinden tümden çıkaracağız ve Kobanê'nin zaferini ilan edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapsam dışının imzasıyla grev oylaması yapılıyor

SONRAKİ HABER

Akalan köylülerinin taş ocağına karşı direnişi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...