21 Temmuz 2011 08:43

Tutuklu gazeteciler AİHM’ye başvurdu

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Nedim Şener, tutukluluğunun 139. gününde “İşkence yasağı”, “Kişi özgürlük hakkı” ve “İfade özgürlüğü hakkı”nın ihlal edildiği gerekçesiyle AİHM’ye başvurdu. Avukatı aracılığıyla AİHM’ye başvuran Nedim Şener, geçici tedbir o

Tutuklu gazeteciler AİHM’ye başvurdu
Paylaş

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Nedim Şener, tutukluluğunun 139. gününde “İşkence yasağı”, “Kişi özgürlük hakkı” ve “İfade özgürlüğü hakkı”nın ihlal edildiği gerekçesiyle AİHM’ye başvurdu. Avukatı aracılığıyla AİHM’ye başvuran Nedim Şener, geçici tedbir olarak tutuklama kararının kaldırılmasını istedi.

Şener’in avukatı, AİHM’ye verilen dilekçede, incelemenin öncelikli yapılması talebinde bulundu ve mahkemenin bu konuda tedbir kararı vermemesi durumunda müvekkilinin haksız muamelelere maruz kalabileceğini ifade etti. Şener’in tutuklanmasının gazeteciler ve yazarlar üzerinde caydırıcı etkisi olduğunu söyleyen avukat, haksız ibareler kullanılarak müvekkilin kamuoyunda hedef gösterildiğini belirtti ve bu durumu “haysiyet kırıcı” olarak tanımladı.

Öte yandan OdaTv İnternet sitesi yöneticileri Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Coşkun Musluk ve Sait Çakır soruşturmada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 5, 6, 10 ve 13. maddelerine aykırı davranıldığını gerekçesiyle bunun tespiti talebiyle AİHM’ye başvurdu.

OdaTv İnternet sitesi yöneticileri, Avukatları Celal Ülgen ile Hüseyin Ersöz tarafından hazırlanan 4 ayrı başvuru dilekçesinde, Yurdakul, Terkoğlu, Musluk ve Çakır’ın Devlet Güvenlik Mahkemeleri yerine kurulan özel yetkili İstanbul 10 ve 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğince tutuklandığı belirtildi.

Söz konusu kararlarda, tutuklama gerekçesi olarak suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, soruşturma dosyasının kapsamı, iletişimin tespiti tutanaklarının içerikleri, daha önce iddia olunan Ergenekon Soruşturması kapsamında OdaTv’de yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve bilgilerin gösterildiği belirtilen dilekçede, bu kararların soyut, genel ve kalıp ifadelerden oluştuğu savunuldu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hozan Beşir’in ikinci albümü yolda

SONRAKİ HABER

Tüzel’den ‘Blokta özerklik çatlağı’ haberlerine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...