24 Ocak 2015 15:00

Sarı’nın ölümünden kim sorumlu?

Esenyurt Saadetdere Mahallesi’nde evinin bacasını temizlemek için çatıya çıkan Haydar Sarı’nın elindeki sopanın yüksek gerilim hattına değmesi sonucu hayatını kaybetmesi Meclis gündemine taşındı. HDPİstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Sarı’nın hayatını kaybetmesinin sorumlusunun kim olduğunu sordu.

Paylaş

Esenyurt Saadetdere Mahallesi’nde evinin  bacasını temizlemek için çatıya çıkan Haydar Sarı’nın elindeki sopanın yüksek gerilim hattına değmesi sonucu hayatını kaybetmesi Meclis gündemine taşındı. HDPİstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Sarı’nın hayatını kaybetmesinin sorumlusunun kim olduğunu sordu. 

Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle Meclis başkanlığına soru önergesi veren Tüzel, aynı bölgede yüksek gerilim hattı nedeniyle ölümler yaşandığını, mahallelilerin başvurularına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını belirtti.  

Mahallelilerin defalarca TEİAŞ’a ve belediyeye sorunun çözülmesi için başvuruda bulunduğunu hatırlatan Tüzel, Sadece Saadetdere Mahallesi değil, Esenyurt bölgesinde bulunan Namık Kemal Mahallesi’nde de yüzlerce evin yüksek gerilim hatları nedeniyle her an ölümle burun buruna yaşadığına dikkat çekti. 

Tüzel Bakan Taner Yıldız’ın şu sorulara yanıt vermesini istedi: 

MAĞDURİYETLER  GİDERİLECEK Mİ?

* İstanbul Esenyurt Saadetdere Mahallesi’nde evinin bacasını temizlemek için çatıya çıkan Haydar Sarı’nın yüksek voltajlı gerilim hattına kapılıp yanarak ölmesinin sorumlusu kimdir?

* İstanbul Esenyurt  Saadetdere Mahallesi’nde evlerin bir metre üzerinden geçen yüksek voltajlı gerilim hatlarının riskleri TEAİŞ’e bildirildiği halde neden kaldırılmamış, önlem alınmamıştır?

* Yüksek gerilim hatlarından çıkan yangında 5 evin yanmasından kim sorumludur? Bu evlerin yanması nedeniyle yaşanan mağduriyetler nasıl giderilecektir?

* Şehrin içinde ve yaşam alanlarında olduğu gibi, en kalabalık ve en lüks yerleşim birimlerinde dahi yüksek gerilim hatlarına rastlanır olmuştur. Bunun kontrolü yapılıyor mu? Yapılmıyor ise neden yapılmıyor? (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Pieria Dağı'nda 12 Türkiyeli’nin kurtarılması için çalışmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Aile paketini konuşacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...