24 Ocak 2015 13:34

Hakkari'de 'Öcalan'a özgürlük' yürüyüşü

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan kampanya kapsamında Hakkari'de kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan kampanya kapsamında Hakkari'de kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle Hakkari'de on binlerin katılımıyla kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde DBP il binası önünde toplanan binler, Öcalan'ın dev posteri, KCK, PKK, YPG ve HPG bayrakları eşliğinde, kent merkezinde yürüyüşe geçti. Hakkari'nin ilçe ve köylerinden de çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte, "Bijî Serok Apo" ve "Bê serok jiyan nabe" sloganları kesilmezken, "Cihana ku Ocalan tê de nebe em ê li serê we bînin xwarê", "Azadiya serok Ocalan azadiya hemû gelan e" ve "Bi Rêberiya azad ber bi Kurdistana azad" pankartları taşındı. Hakkari Devlet Hastanesi kavşağına ulaşan kitlenin önü çok sayıda zırhlı polis aracı ile kesildi. Kitlenin önünün kesilmesi ile başlayan gerginlik TOMA'ların geri çekilmesi ile sona erdi ve kitle Hakkari Belediyesi'ne doğru yürüyüşünü sürdürdü. 

Kadın ve gençlerin yöresel kıyafetleri ile katıldığı yürüyüşe, kepenk kapatan esnaf da destek verdi. Belediye önünde son bulan yürüyüşün ardından kitle, saygı duruşunda bulundu. Burada konuşan DBP İl Eş Başkanı Musa Çifçi, "Sayın Öcalan Ortadoğu'nun kalbi olan Kürdistan'da özgürlük fidanını ekmiştir, bu fidan kök salmış ve çiçeklenmeye durmuştur. Bugün milyonların yüreğinde çiçeklenen ve meyveye duran özgürlük mücadelemiz Sayın Öcalan'ın ve halkların esaretine son verecektir" diye konuştu.

Öcalan'ın 16 yıldır insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldığına ve tecrit altında tutulduğuna vurgu yapan Çifçi, "Kürt Halk Önderi 16 yıldır İmralı gibi bir yerde esir olmasına rağmen Kürt sorunun çözümü ısrarından asla vazgeçmedi. Bunun için defalarca tek taraflı ateşkes ilan etti, barış için ilk adımları atıp barış gruplarını Türkiye'ye gönderdi. Barış için onlarca öneride bulundu, herkesi çözüm için göreve çağırdı, sorunun çözümü için yol haritası belirleyip kamuoyuyla paylaştı, çözüm için en makul demokratik çözüm taslağını hazırlayıp çözüm iradesi ve projesini ortaya koydu" ifadesinde bulundu. 

Öcalan'ın tüm çaba ve iyi niyeti ile çözümü hayata geçirmeye çalıştığını; ancak AKP'nin "kirli ve sinsi politikaları"yla bu çabayı boşa çıkarmaya çalıştığını belirten Çifçi, "Kürt halkı, Sayın Öcalan'ın esareti şahsında kendi esaretini asla kabul etmeyeceğini direnerek, örgütlenerek ve imza kampanyası başta olmak üzere mücadelesine sahip çıkmıştır ve bundan sonrada sahip çıkarak özgürlüğünü kazanacaktır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, barış ve demokratik çözüm taslağıyla AKP hükümetine 'artık oyalamaktan, çözümsüzlükten vazgeç ve müzakereleri başlat' çağrısı yapmıştır. Bu taslağı sahiplenmek başta Kürt halkı olmak üzere tüm demokratik güçlerin temel görevi olmaktadır. Sayın Öcalan için başlatılan özgürlük kampanyası başta olmak üzere 15 Şubat uluslararası komplonun 16'ncı yılı arifesinde barışın ve çözümün mimarı olan Sayın Öcalan'ın barış ve demokratik çözüm taslağını güçlü sahiplenerek geleceğimize, özgürlüğümüze sahip çıkacağız" dedi. 

Konuşmanın ardından kitle sloganlar eşliğinde dağıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da Charlie Hebdo protestosu

SONRAKİ HABER

'Katilleri korumaktan vazgeçin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...