24 Ocak 2015 01:00

Tatil ödevi Kutlu Doğum

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatıyla ilçedeki tüm öğencilere, karne günü, dini kitaplar dağıtıldı. Eğitim Sen, Milli Eğitim Şûrasında alınan kararların bir bir hayata geçirildiğine dikkat çekti.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

İstanbul Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan tüm ortaokul ve liselerde karne günü dini kitaplar dağıtıldı. Fatih Müftülüğünün dağıttığı Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’na ait kitapları alan öğrencilere, “Bu kitapları okuyun. Yarışma yapılacak. Ödül kazanacaksınız” denildi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan İstanbul Eğitim Sen 8 No’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ, Antalya’da gerçekleşen 19. Eğitim Şûrasında alınan tavsiye kararların adım adım hayata geçtiğini söyledi.

SİYER-İ NEBİ OKUYANA TAM ALTIN

2015 yılı Kutlu Doğum Haftası kapsamında yapılacak okuma yarışması için İstanbul’un Fatih ilçesinde Fatih Müftülüğü tarafından ortaokul ve liselerde dini kitap dağıtıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’na ait kitaplardan 5. ve 6. sınıflara “Peygamberim”, 7. ve 8. sınıflara “Siyer-i Nebi”, 9. ve 10. sınıflara “Peygamberimizin Hayatı”, 11. ve 12. sınıflara da “İslam İnanç İlmihali” kitapları verildi. Fatih’te bulunan bütün ortaokul ve liselere dağıtılan kitaplar için öğrencilere, “Bu kitapları okuyun. Yarışma yapılacak. Çeyrek, yarım ve tam altının yanı sıra 1000, 1500, 2000 TL gibi ödüller dağıtılacak” denildi.  

KİTAP OKUMAYA KARŞI DEĞİLİZ

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ, Antalya’da gerçekleştirilen 19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan tavsiye kararları sonrası eğitim müfredatının daha da dinselleştirildiğini söyledi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde dinsel kitaplar dağıtıldığını, imamların rehber öğretmen olarak atandığını ve anaokullarında dinsel değerler eğitimlerinin verildiğini anlatan Akdağ, “Fatih bölgesi pilot bölge olarak belirlenmiş. Fatih’i emsal göstererek başka bölgelerde de dini kitap dağıtmak isteyeceklerdir” dedi. Öğrencilerin kitap okumasına karşı olmadıklarının altını çizen Akdağ, “Pedagojik açıdan sorun yaratmayan bütün kitaplar öğrencilere okutulmalıdır. Ancak bu uygulama ile öğrencilere kitap okuma sevgisi değil eğitimin dinselleştirilmesinin görünmez adımları atılmaya çalışılıyor. Dini kitaplar bütün öğrencilere zorunluymuş gibi dağıtılıyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Dertleri şaibe değil, kadrolaşma

SONRAKİ HABER

Yunanistan seçimleri İspanya’yı etkileyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...