21 Temmuz 2011 08:25

Rıza Kılıç albümünde yaşayacak

GEÇEN yıl geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Rıza Kılıç, ilk ve son albümüyle anılacak. Henüz 30 yaşındayken kalp krizi sonucu ölen Rıza Kılıç’ın albüm hayali yaşamı sona erdikten sonra gerçekleşti. Ailesi ve yakın çevresi tarafından gerçekleştirilen çalışma Kılıç&

Rıza Kılıç albümünde yaşayacak
Paylaş

GEÇEN yıl geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Rıza Kılıç, ilk ve son albümüyle anılacak. Henüz 30 yaşındayken kalp krizi sonucu ölen Rıza Kılıç’ın albüm hayali yaşamı sona erdikten sonra gerçekleşti. Ailesi ve yakın çevresi tarafından gerçekleştirilen çalışma Kılıç’ın bugüne kadar yaptığı farklı kayıtların bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. Sanatçının ‘Şaha Doğru’ adlı albümü Kalan Müzik’ten yayımlandı.

Arif Sağ Müzik Okulu hocalarından, enstrümantal ağırlıklı çalışmaları yapan müzisyen Rıza Kılıç, ‘Türk halk müziği alanında gelecek vaat eden’ isimler arasındaydı. Pir Sultan’ın yaşadığı Banaz köyünde Doğan Kılıç, çocukluğundan bu yana saz çalıyordu. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünden mezun olduktan sonra Arif Sağ ve Erdal Erzincan gibi ustalarla çalışmış, Hüseyin Beydilli, Zeynep Karababa ve daha birçok sanatçının albümlerinde yer almıştı.  Kılıç, bağlamada yeni çalma teknikleri üzerine yoğunlaşmıştı. İçinde bestelerinin de olduğu solo bir albüm çalışmasına hazırlanıyordu. Albüm üçü sözlü ve birisi sanatçının kendi bestesi olan  beş enstrümantal eserden oluşuyor.  Geliri sanatçının gönüllü hizmet verdiği Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı’na aktarılan albümün ilk klibinde birlikte çalıştığı Erdal Erzincan, Arif Sağ, Tolga Sağ, Sinan Çelik ve arkadaşları yer alacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

LYS sonuçları gecikmeli açıklandı

SONRAKİ HABER

Kutsal Aile veya kutsal yemin komedisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...