23 Ocak 2015 15:59

Gazeteciler haber yapmaktan yargılandı!

İzmir Temsilcimiz Emine Uyar ve BirGün muhabiri Gülsen Candemir yargılandıkları davadan beraat ettiler

Paylaş

Gazetemizin İzmir Temsilcisi Emine Uyar ve Birgün Muhabiri Gülsen Candemir, yaptıkları haber yüzünden hakim karşısına çıktı.

“Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla görülen dava hakkında daha önce İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi takipsizlik kararı vermişti.

Gazeteciler dışında üç öğretmenin de yargılandığı davaya konu olan olay 2012 yılının şubat ayında Karşıyaka Necip Demir Ticaret Meslek Lisesinde gerçekleşmiş ve gazetemizde, “Birgün Gazetesi’ne Çirkin Saldırı” başlığı ile yer almıştı.

Söz konusu olayda Öğretmen Sibel Özdemir, öğretmenler odasına her gün Evrensel, Birgün ve Milliyet Gazetelerini alan öğretmenlere yönelik sözlü saldırı gerçekleştirmiş ve Birgün gazetesini yırtarak çöpe atmıştı. Öğretmen Feride Demircioğlu Sibel Öztürk’e yönelik açtığı hakaret davasını kazanmış, Sibel Özdemir’in şikayeti ile İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gazeteciler hakkında, “Terörle mücadelede görevli memuru hedef göstermek” suçlamasıyla açılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

Şikayetçi Sibel Özdemir’in söz konusu karar ile ilgili Yargıtaya yaptığı başvuru sonucu, Yargıtay 9. Dairesi takipsizlik kararını bozdu.  Bunun üzerine Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün gazetecilerle birlikte üç öğretmen hakim karşısına çıktı.

BERAAT ETTİLER

Avukatlar yaptıkları savunmada, kararları tartışma konusu olan Yargıtay 9. Dairesinin bozma kararında bozmaya gerekçe olabilecek herhangi bir dayanak olmadığını belirtirken, şikayetçi Sibel Öztürk, hakimin terörle mücadeleye ilişkin herhangi bir görevinin olup olmadığı sorusuna, “Hayır” diyerek yanıt verdi.    Öztürk şikayetçi olmadığını belirtti. Hakim beş sanığın da beraatine karar verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de öğrenciler, katledilen gençler için karnelerini yaktı

SONRAKİ HABER

Suudi kralının ölümü sonrası Türkiye'de milli yas!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...