23 Ocak 2015 13:00

İşten atma tehdidiyle ‘pişmanlık dilekçesi’

İstanbul Tıp Fakültesi ameliyathanesinde çalışan işçiler, adil ücret talebiyle yaptıkları eylem sonrasında işten atılmayla tehdit edildi. Taşeron şirket, işçileri, 'Eyleme katıldıkları için pişman olduklarını' bildiren bir dilekçe vermeye zorluyor.

Paylaş

İstanbul Tıp Fakültesi ameliyathanesinde çalışan işçiler, adil ücret talebiyle yaptıkları eylem sonrasında işten atılmayla tehdit edildi. Taşeron şirket, işçileri, “Eyleme katıldıkları için pişman olduklarını” bildiren bir dilekçe vermeye zorluyor.

İstanbul Tıp Fakültesinde Vurallar isimli taşeron şirket bünyesinde çalışan işçiler 19-20-21 Ocak tarihlerinde iş bıraktı. Bu sebeple işçileri işten atmakla tehdit eden taşeron şirket işçileri ‘pişmanlık dilekçesi’ imzalatmaya zorluyor. Dilekçede “İstanbul Tıp Fakültesi ameliyathane biriminde çalışmaktayım. 19.01.2015-20.01.2015-21.01.2015 tarihlerinde yapılan iş bırakma eylemlerinde yer aldım, bundan dolayı pişmanım bir daha olmayacağına dair söz veriyorum. Bu eylemlerden dolayı hastaneyi ve hastaları zarara uğratıcı mağduriyet söz konusuysa özür dilerim. Tutanaklardan dolayı genel sıkıntılardan sorumlu ise kabul eder, tutanakların kayda alınmaması için gereğinin yapılmasını arz ederim.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Danone işçilerine Fransa'dan destek

SONRAKİ HABER

Polis, Kürt illerinde plakasız geziyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...