23 Ocak 2015 12:53

Danone işçilerine Fransa'dan destek

Fransız SOLİDAİRES Sendikası Yönetim Kurulu, direnişlerinde 90 günü aşan Lüleburgaz Danone işçileri ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Paylaş

Deniz UZTOPAL
Paris

Fransız SOLİDAİRES Sendikası Yönetim Kurulu, direnişlerinde 90 günü aşan Lüleburgaz Danone işçileri ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Gazetemize açıklama yapan Sendika Yöneticileri Laurent Lacoste ve Julien Gonthier, kendilerine Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan’ın gönderdiği mektupla Lüleburgaz’daki haklı eylemden haberdar olduklarını ve hemen Fransız sermayesi Danone’nin bu tavrını teşhir ettiklerini belirtti. SOLİDAİRES-Sanayi Federasyonunun yöneticisi olan Laurent Lacoste, Danone şirketinin sürekli sosyal diyalogdan yana olmakla övündüğünü, ama Lüleburgaz eyleminin gösterdiği gibi işçi haklarını çiğneme konusunda hiçbir fırsatı kaçırmadığını belirtti. SOLİDAİRES Yürütme Kurulu Üyesi Julien Gonthier ise Danone’nin dünya çapında devasa kârlar yaptığını, işçilerin haklı taleplerini karşılayabilmek için büyük olanaklara sahip olduğunu ancak sömürünün yoğunlaşmasının bu kârları daha da arttırdığını belirtti. Fransalı sendikacılar bu davanın takipçisi olacaklarını belirttiler ve işçilerin zaferle çıkmasına kadar dayanışma eylemleri yapacaklarını bildirdiler. Ayrıca SOLİDAİRES Sekreteri ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Christian Mahieux ise Danone Türkiye yönetiminin işçi düşmanı bu tavrını kınayan ve dayanışmaya çağıran bir bildiriyi Danone Genel Merkezi önünde dağıttıklarını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Danone işçilerinden uyarı: Fabrikayı terk etmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

İşten atma tehdidiyle ‘pişmanlık dilekçesi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...