23 Ocak 2015 10:08

AOÇ hakkında açılan dava sayısı 41 oldu

Arazileri üzerine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Ankapark ile çeşitli yollara dair Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ile ilgili Mimarlar Odası'nın açtığı dava sayısı 41 oldu.

Paylaş

TMMOB'ye bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) hakkında bugüne kadar 40 dava açtı. 41. dava ise ‘Botanik Bahçesi’ ile ilgili olarak açıldı. Oda’dan yapılan açıklamada ‘Botanik Bahçesi’ bahanesiyle alanda yapılaşmanın önünün açılmak istendiği belirtildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ’de Botanik Bahçesi bahanesi ile yapılaşmanın amaçlandığını vurgulayarak şunları söyledi: “Mimarlar Odası Ankara Şube olarak AOÇ arazisinde açacağımız bu dava ile sayı 41’e yükseldi. AOÇ talanına dur demek için yargıya taşımaya devam edeceğiz. Önemli bir kısmı AOÇ arazisinde bulunan rekreasyon alanı olarak planlanan Milli Botanik bahçesinde yapılaşma riski var. AOÇ arazisi kentsel rekreasyon alanına dönüştürülerek yaklaşık 35 bin metrekarelik yapılaşma veriliyor. Oysa ağaçlandırılacak alanda yapılaşma olmaz. Rekreasyon alanı olarak görünse de ticari alan ve yapılaşma riskini ortaya çıkarıyor.”

'AMAÇ; YEŞİLLENDİRMEK DEĞİL, AOÇ’NİN TALANI'
Candan, Milli Botanik Bahçesi olarak gösterilen söz konusu rekreasyon alanının, AOÇ’ye yeşil alan bir orman kazandırmak amacıyla yapılmadığını belirterek, “Dertleri aşikar; AOÇ’yi talan etmek. Bu alan aynı zamanda Eskişehir yoluna cephesi olan, ağaçlandırılacak alandır. Eskişehir yolunda nasıl emsal artışı olduğunu biliyoruz, bakanlık botanik bahçesi diye AOÇ arazisini yapılaşmaya açmanın hesabını yapıyor. Görünen köy kılavuz istemez. AOÇ arazilerinin talanına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Işığın hızını yavaşlattılar

SONRAKİ HABER

İzmit'te Berkin Elvan gözaltısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...