23 Ocak 2015 09:03

Ali İsmail Korkmaz'ı öldüren polise verilen cezaya itiraz iddiası

Ali İsmail Korkmaz davasının savcısı Mehmet Kalkan’ın, mahkeme heyetinin 4’ü polis 4’ü sivil olmak üzere 8 sanık hakkındaki kararına itiraz ettiği iddia edildi.

Paylaş

Ali İsmail Korkmaz davasının savcısı Mehmet Kalkan’ın, mahkeme heyetinin  4’ü polis 4’ü sivil olmak üzere 8 sanık hakkındaki kararına itiraz ettiği iddia edildi. Savcı Kalkan’ın Yargıtaya itiraz dilekçesi sunarak, 10 yıl 10 ay hapis cezası alan sanık Polis Mevlüt Saldoğan’a ‘Kasten adam öldürmekten’ müebbet hapis verilmesini talep ettiği öne sürüldü. Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre sanık Polisler Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut da karara itiraz etti. 

HABER DOĞRULANMADI
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyada bugün savcının kararına itirazına ilişkin bir yazı bulunmadığı ifade edildi. Mahkeme heyeti de savcının Yargıtay’a itiraz dilekçesi verdiği yolundaki iddiaları doğrulamadı. 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, bu tür haberleri kendilerinin de gördüğünü belirterek, "Savcımız duruşma sonrası izin aldı. Şu ana kadar da 3. Ağır Ceza Mahkememizden çıkan karara ilişkin bir itirazı olmadı. Pazartesi günü göreve başladığında böyle bir tasarrufta bulunabilir. Mahkemenin kararına Yargıtay nezdinde itiraz edebilir. Bunu bilemeyiz. Ancak, şu an itibarıyla bir itiraz söz konusu değil" dedi. Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi ve avukatı Gürkan Korkmaz da DHA’ya yaptığı açıklamada "Mahkemede yer alan Cumhuriyet Savcısının, karara itirazı yolundaki haberleri biz de gördük ve duyduk. Ancak, UYAP’a baktığımızda böyle bir itirazın olmadığını gördük. Biz, aile olarak bir hafta içinde mahkemeye itiraz dilekçesi vererek, Yargıtay’a başvuracağız. Savcının şu ana kadar bir itirazı olsaydı, dilekçesi taranır dosyaya konulurdu" dedi.

Ali İsmail'i öldürenlere 'iyi hal indirimi' ve beraat kararı

MAHKEME NE KARAR VERMİŞTİ?
Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil kişilerce darbedilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında mahkeme 21 Ocak’ta kararını vermiş ve sanıklara kasten öldürme değil, kasten yaralama sonucu ölüme neden olmak suçlamasıyla hapis cezaları vermişti. Mahkeme, sanık Polis Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay hapis cezası, tutuksuz sanık Polis Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezası, fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever ayrı ayrı 6 yıl 8’er ay hapis cezası verdi. Yine sivil sanıklardan Ebubekir Harlar ise 3 yıl 4 ay hapis cezası alırken tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliyesine karar verildi. Polisler Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in delil yetersizliğinden beraatlarına karar verildi. (HABER MERKEZİ)

Korkmaz ailesi 1 hafta içinde temyiz için dilekçe verecek

 

ÖNCEKİ HABER

Karne sevincini ana dillerinde yaşadılar

SONRAKİ HABER

Mustafakemalpaşa'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...