21 Temmuz 2011 08:06

Bu da gerilim kültürünün ürünü

Uşak’ın Banaz ilçesinde, ilçeye tatil için gelen gurbetçiler ile ilçenin gençleri arasında çıkan kavgada olaylar büyüyünce ilçe halkı ayaklandı. Sıradan bir kavga sonrasında halkın galeyana gelmesi, ülkedeki ‘yüksek tansiyonla’ bağlantılı görülüyor.Önceki akşa

Bu da gerilim kültürünün ürünü
Paylaş

Önceki akşam saat 17.00 sularında ilçedeki bir parkta oturan gurbetçi gençler, karşı masadaki gençlerle bakışma konusunda tartışmaya başladı. Bu tartışma orada bulunan başka vatandaşlar tarafından yatıştırılarak gurbetçi gençler parktan uzaklaştırıldı. Bir süre sonra da ilçe halkından üç genç evlerine gitmek için parkın arka tarafından çıktı. İlçenin Kültürpark civarında tekrar karşılaşan taraflar yeniden kavgaya tutuştu. Gurbetçi gençler yanlarına birkaç kişiyi daha alınca ilçe halkından Hüseyin Y. (16)’yi döverek çeşitli yerlerinden bıçakladılar. Ağır yaralanan genç Uşak Devlet Hastanesine kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Çevre halkının belirttiklerine göre gurbetçilerin evinin önünde meydana gelen olayda evden çıkan kadınların yerde yaralı yatan H.Y.’ye taşlarla vurdukları ifade edildi. Bunun üzerine emniyet güçleri olaya müdahale etti. Bu arada çevrede toplanan vatandaşlar ve dövülen çocukların yakınları olaya tepkilerini göstermek için evin önünde toplanmaya başladılar.

Saatler ilerledikçe artan kalabalığı ilçe Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kaymakam Vekili Mehmet Levent Kepçeli  ve İl Genel Meclisi Üyesi Erdoğan Atasoy yatıştırmak için çaba gösterdiler. Uşak’tan gelen çevik kuvvet ekipleri de etkili olmayınca yine Uşak’tan zırhlı panzer getirildi. Hırslanan ve faillerin kendilerine verilmesini isteyen yaklaşık 500 kişilik kalabalık grup gurbetçilerin araçlarına saldırarak kullanılmaz hale getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem, şimdiye kadar ilçede böyle bir olay olmadığını, ortamın huzuru için vatandaşları sakin olmaya çağırdı. (Uşak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Madeni yağ tesisleri denetlenmeli

SONRAKİ HABER

Jitemcilerin davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...