22 Ocak 2015 20:06

Eskişehir: Bu dava biz bitti demeden bitmez!

Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan karara tepki gösteren Eskişehirliler, ESPARK’tan Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği Yunusemre Caddesi’ndeki Sanayi Sokak’a yürüdü.

Paylaş

Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan karara tepki gösteren Eskişehirliler, ESPARK’tan Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği Yunusemre Caddesi’ndeki Sanayi Sokak’a yürüdü. 

ESPARK Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri“Biz Bitti Demeden Bu Dava Bitmez” yazılı pankart açarak önce Ali İsmail Korkmaz’ın heykelinin önüne yürüdü. Burada heykele karanfil bırakan kitle, saygı duruşundan sonra Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği Yunusemre Caddesi’ndeki Sanayi Sokak’a yürüdü. Yürüyüş boyunca Eskişehirliler evlerinin balkonlarından, camlarından alkışlayarak kitleye destek verirken, sürücüler de arabalarının kornasına basarak eyleme destek verdi. Kitle yürüyüş boyunca “Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür”, “Ali İsmail Korkmaz Onurumuzdur”, “Hepimiz Aliyiz Öldürmekle Bitmeyiz”, “Ali’nin Katili AKP’nin Polisi” sloganları attı. 

MAHKEME GÖRÜNTÜLERİ GÖRMEZDEN GELDİ

Sanayi Sokak'ta, Ali İsmail Korkmaz davası avukatlarından Heval Yıldız Karasu ile Özgür Öngel kitle adına basın açıklaması yaptı. Kayseri’deki mahkemenin kararını protesto ettiklerini belirten Karasu, ”Bu sokağa yakın yerde AKP binası korunurken, Ali İsmail o gece sivil ve resmi saldırganlardan kaçarak, 3 arkadaşı ile bu sokağa girdi. Ama çıkamadı. Keşke diğer gençler gibi çıkabilseydi. Mahkeme, bu görüntüleri görmezden geldi.” dedi. Bu davanın en önemli özelliğinin kamuoyu baskısının kendini hissettirmesi olduğunu vurgulayan Karasu,  bu baskının son 2-3 duruşmaya kadar mahkeme üzerinde hissettiklerini belirtti. Karasu, “Ama ne yazık ki daha sonra başka farklı baskılar ortaya çıktı ki mahkemenin seyri değişti. Bu karar bizim için böyle kalmaz. Hep beraber sürdürdük bu süreci, böyle de devam edecek. Adalet sadece adliye koridorlarında sağlanmaz. Buna inandığımız için bugün yanınızdayız” diye konuştu.

‘ALİ İSMAİL’İN ANISINA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Bu mücadelenin insanlık mücadelesi olduğunu söyleyen Özgür Öngel isemücadeleyi bırakmayacaklarının altını çizdi. Daha kararlı bir şekilde mücadelelerine devam edeceklerini kaydeden Öngel, “Hukuk süreci bitmiş değil. Dosya Yargıtay’a gidecek. Umuyoruz ki oradan istediğimiz gibi bir sonuç çıkacak. Oradan da çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceğiz. Oradan da çıkmazsa istediğimiz sonuç, biz yine buradayız. Ali İsmail’in anısına sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da Ali İsmail için yürüdüler

SONRAKİ HABER

Suriyeli anne ve 8 aylık bebeği çadırda çıkan yangında öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...