22 Ocak 2015 19:09

Selam dosyası haberine erişim engeli

Radikal’in Eski Muhabiri Fatih Yağmur’un ‘Selam dosyası’yla ilgili haberine erişim yasağı geldi.

Paylaş

Radikal’in Eski Muhabiri Fatih Yağmur’un  ‘Selam dosyası’yla ilgili haberine erişim yasağı geldi. 

Radikal İnternet’in Eski Muhabiri Fatih Yağmur, 27 Temmuz 2014’te “Selam örgütü” dosyasıyla ilgili Radikal’de yayınlanan haberinde; dosyayı hazırlayan polislere yönelik soruşturmanın hakimi Bekir Altun’un, polislerin hazırladığı dinleme taleplerinin altında kendisinin de imzası olduğunu söylediğini belirtmişti. Fatih Yağmur haberde, hakim Bekir Altun’un detaylı bir açıklamasını da yayımlamıştı.

Yağmur, Twitter’dan yaptığı açıklamayla bu habere erişim engeli geldiğini duyurdu. Erişim engelinin nedenini sormak için hakim Bekir Altun’u aradığını belirten Yağmur, hakimin “Ben Selam dosyasında imzam var dedim. Ama kimlerle ilgili imzam olduğunu söylemedim” dediğini belirtti. 

Medyatava’ya konuşan Fatih Yağmur, haberin erişime engellenme nedenini şöyle anlattı.
 “Haberi yayımladığım tarihlerde Hakim Bekir Altun’a ‘150’ye yakın kararda imzanız olduğu iddia ediliyor’ dedim. Kendisi de “Benim selam dosyasında imzam var” dedi. Ben de bu sözünü haberime yansıttım. Dolayısıyla içerik olarak yanlış bir şey yok. Habere, “150’ye yakın kararda imzam var” şeklinde bir cümle eklemedim. Kendisini aradığımda, “Ben kimin hakkında karar verildiğini söylemedim” diyor. Ancak haberde böyle bir ibare de yok zaten. “Şu isimler hakkında karar verildi” diye bir açıklama geçmiyor haberde. Eğer bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, bunun yasal yolları vardır. Tutarsınız basın savcılığına dilekçe yazarsınız, gerekirse ilgili gazeteye düzeltme yazısı gönderirsiniz. Ama düzeltilecek bir şey olmadığından ve basın savcılığından da kendi istediği şekilde bir sonuç çıkmayacağı için, böyle bir yola başvurmuş. Twitter’da kendi yorum ve tweet’lerini de sildirmesi gösteriyor ki ileride karşısına çıkabilecek problemleri engellemeye çalışıyor. Artık kendi söylediklerinden de korkar hale gelmişler.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaybolan genç ölü olarak bulundu

SONRAKİ HABER

Hatay'da Ali İsmail için yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...