22 Ocak 2015 17:26

Evrensel gazetesine SODEV’den İnsan Hakları Ödülü

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) düzenlediği “2014 İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma” ödülü basın ve ifade özgürlüğü adına Evrensel, BirGün, Cumhuriyet ve Yurt gazetelerine verildi. Ödüller İstanbul Taxim Hill Otel’de düzenlenen tören ile gazete temsilcilerine verildi.

Paylaş

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) düzenlediği “2014 İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma” ödülü basın ve ifade özgürlüğü adına Evrensel, BirGün, Cumhuriyet ve Yurt gazetelerine verildi. Ödüller İstanbul Taxim Hill Otel’de düzenlenen tören ile gazete temsilcilerine verildi.

Ödül Seçici Kurulu Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, ödülün verilme gerekçesinin bütün toplumu ilgilendiren 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına yönelik getirilen yayın yasağına uymayarak kamuoyunun bilgilendirilmesi olduğunu söyledi. 

‘ÖDÜLÜ CİZRE’DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARA ATFEDİYORUM’

Evrensel gazetesi adına ödülü alan Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, ödülü Cizre’de öldürülen çocuklara atfetti. Polat, “Hrant Dink’in katledildiği dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Amiri Ercan Demir ifadeye çağırılmıştı ve gitmemişti. Ercan Demir daha sonra Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne atandı ve atandıktan sonra Cizre’de çocuklar polis kurşunuyla ölmeye başladı. Ben bu ödülü Cizre’de öldürülen çocuklara atfediyorum” dedi. 

‘ÖDÜLÜ BERKİN ELVAN’IN ANISINA ALIYORUM’

BirGün Gazetesi adına ödülü alan Yazı İşleri Müdürü Barış İnce de “Biz aslında işimizi yaptık. Gezi’nin çocuklarının dilini kullandık” dedi. “Bu ödülü alırken üzerimizdeki ölü toprağı atmamızı sağlayan Gezi’nin çocuklarına teşekkür etmek istiyorum” diyen İnce, “Onları kaybettik onları yitirdik ama bu ödülü onların adına ve 2014 yılında kaybettiğimiz Berkin Elvan’ın anısına alıyorum” diye konuştu. 

‘AKP İKTİDARI YOLSUZLUK BATAĞINA BATMIŞTI’

“Şu anda gazetemiz polis koruması altında” diyerek Cumhuriyet Gazetesi adına ödülü alan Haber Merkezi Müdürü Aykut Küçükkaya, “Bu ödülü bütün çalışan arkadaşlarım adına alıyorum” dedi. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları haberlerini yaparken Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün en zor dönemlerinden birinin yaşandığını söyleyen Küçükkaya, “O dosyaları okurken gördük ki AKP iktidarının temsilcileri baştan aşağıya yolsuzluk batağına batmış durumdaydı. Cesur ve yürekli gazetecilerin böyle dönemlerde ortaya çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘BİZ MESLEĞİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Yurt Gazetesi adına ödülü alan Yazı İşleri Müdürü Çağlar Tekin, “Medyanın halkın taleplerini hükümete taşıması gerekirken Türkiye’de hükümet tebliğlerini halka götüren ve halkı yönlendiren bir hale geldi” dedi. Fransa’nın başkenti Paris’te saldırıya uğrayan Charlie Hebdo mizah dergisini hatırlatan Tekin, “Ülkemizde gazetelerin kutsallara seslenip seslenmediğine değil doğruyu söyleyip söylemediğini tartışmamız gerekiyor” dedi. Tekin, “Türkiye gerçekten işini yapanların takdir edildiği bir ülke olmaktan çıkamadığı müddetçe biz bu kabusu sonlandıramayacağız. Bizim yaptığımız tek şey gerçekten mesleğimizi yapmaya çalışmak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenlerden Barış Ünlü’ye destek

SONRAKİ HABER

Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...