22 Ocak 2015 00:52

Adana İl Milli Eğitim hukuk tanımıyor

Adana’da değişik tarihlerde Gezi eylemlerine katıldıkları için 89 kişi hakkında açılan soruşturma “delil yetersizliği” nedeniyle takipsizlikle sonuçlandı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da değişik tarihlerde Gezi eylemlerine katıldıkları için 89 kişi hakkında açılan soruşturma “delil yetersizliği” nedeniyle takipsizlikle sonuçlandı. Ancak Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hakkında takipsizlik kararı verilen 6 kişinin de içinde bulunduğu dosyada adı geçen 20 Eğitim Sen üyesine 657 sayılı yasaya göre “Devlet memuruna yakışmayan davranışta bulundukları” gerekçesiyle verdiği uyarı cezasında diretiyor.
Eğitim Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, görüntülerde suç unsuru oluşturacak bir şey olmadığı için kendi üyelerinin de içinde bulunduğu dosya ile ilgili “yürütmeyi durdurma” kararı verildiğini, buna karşın Adana İl Milli Eğitimin 20 kişi hakkında tekrar soruşturma başlattığını bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Sendikanın çağrısı ile eyleme katıldıkları için ceza verilemez” şeklinde karar veren Teftiş Kurulu Başkanını görevden aldığını belirten Mehmet Akarsubaşı, ardından soruşturma dosyasının tekrar açıldığına dikkat çekti. Müdürlüğün bu tutumunu “hukuk tanımaz” olarak nitelendiren Akarsubaşı, yeniden açılan soruşturmada yer alan fotoğraflar ve görüntülerin, “yürütmeyi durdurma” kararı verilen dosyadakilerle aynı olduğu bilgisini verdi.
Uyarı cezasının 657 sayılı kanunda geçen “Devlet memuru vakarına yakışmayan davranış” maddesi uyarınca verildiğini, yasada ise “disiplin suçu” olarak tanımlanan suçların görevlerini ilgilendirdiğini söyleyen Akarsubaşı, oysa eğitim emekçilerinin katıldıkları eylemin görevleri dışında sendikanın çağrısı ile yapıldığını vurguladı.

 

ÖNCEKİ HABER

Köprülü Kanyon kuruyacak!

SONRAKİ HABER

Mesele ‘20 gram’ değil, özelleştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...