21 Ocak 2015 17:16

Kadıköy'de polis saldırısı

Ali İsmail Korkmaz’ın katillerine verilen cezaları protesto etmek için Kadıköy Boğa Meydanı'nda bir araya gelen yurttaşlara polis saldırdı çok sayıda gözaltı var

Paylaş

Ali İsmail Korkmaz’ın katillerine verilen cezaları protesto etmek için Kadıköy Boğa Meydanı'nda bir araya gelen yurttaşlara polis saldırdı çok sayıda gözaltı var

Kadıköy Boğa Meydanı'nda bir araya gelen yurttaşlar, kararı protesto etmek amacıyla Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüdü. "Uğurların, Ali İsmaillerin katilleri hesap verecek" ve Ali İsmail Korkmaz'ın resminin üzerinde bulunduğu, "Daha 19 yaşında düşlerinde özgür dünya" yazılı pankartlar taşıyan kitle, "Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz", "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür", "Katil polis hesap verecek", "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları attı. 

Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra tekrar Boğa Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kitleye polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Gençler polis müdahalesine havai fişek ve taşlarla karşılık verirken, çatışmalar Kadıköy'ün ara sokaklarına yayıldı. Müdahale sırasında 3 kişiyi gözaltına alan polisin kurum tanıtım kartlarını gösteren gazetecilerin "kart geçersiz" diyerek haber takibi yapmasını engellediği de belirtildi. 

Müdahale nedeniyle Rıhtım'a giden yol ile AKP Kadıköy İlçe Örgütü'nün önüne giden yollar polis tarafından ablukaya alındı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ali Ismail davası kararını protesto eylemleri

SONRAKİ HABER

Yemen’de cumhurbaşkanı ile Husiler anlaşmaya vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...