21 Ocak 2015 15:53

Ali Ismail davası kararını protesto eylemleri

Eskişehir’de Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara iyi hal indirimi yapılıp az ceza verilmesi birçok ilde yapılan eylemlerle protesto edildi.

Paylaş

Eskişehir’de Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara iyi hal indirimi yapılıp az ceza verilmesi birçok ilde yapılan eylemlerle protesto edildi. 

İstanbul'da Kadıköy Boğa Heykeli'nin önünde toplanan binlerce kişi "Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz", sloganlarıyla yürüyor. Polis barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi.  Grup, "Hukuk bittiyse Haziran başlar" sloganları atan kitle Boğa'dan Bahariye Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Binlerce kişi, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı'na doğru yürüyor.

 

Sarıyerliler Ali Ismail Korkmaz Davasında verilen komik cezaları protesto etti.

'ALİ'NİN KATİLİ AKP'NİN POLİSİ'

İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri Ali İsmail Korkmaz'ın karar mahkemesinde verilen karar tepki göstermek için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bir araya geldi. "Ali'nin katili AKP'nin polisi" , "Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz" sloganları attı.  Kitlenin birinci kordona üzerinden yürüyüş yapmak istemesine polis barikat kurarak engel oldu.

Yaptığınız eylem hukuksuzdur basın açıklamasını burada yapın dağılın diye anons yapması üzerine kitle "Polis degfol bu sokaklar bizim" sloganı attı. Kitle yürüyüş iznin verilene kadar oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemi sırasında kitle adına basın açıklamasını okuyan Devrim Cem Erbudak, Ali İsmail Korkmaz'ı linç ederek öldürdüğü bütün delirleriyle sabit olan polis ve sivillere ödül gibi cezalar verildiğini söyledi. Erbudak, savunmalarinda 'biz darbeyi önledik' diyen polislere iyi hal indirimi verinmesinin hükümetin katillere sahip çıktığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Mahkemenin bu karari hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirten Erbudak, "Katiller ve sorumlular hakkettiği cezayı alınana, adalet gerçekleşinceye kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL )

ALİ İSMAİL KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Adana demokrasi güçleri Ali İsmail Kormaz’ın katilleri hakkında yaralamadan verilen iyi hal indirimlerini ve ödül gibi cezaları protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi. İnönü Parkında bir araya gelen kitle ellerinde Ali İsmail’in fotoğrafları ile Atatürk Parkı’na yürüyerek burada onun için saygı duruşunda bulundu. 
“Son tekmeyi unutma” sloganları atan kitlede “emri ben verdim” diyen dönemin Başbakanı Şimdinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki vardı. Yürüyüşten önce gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Tevfik Donma, “güdümlü yargının kararı katilleri cezalandırmak yerine onları korumak üzerine kuruldu” dedi. Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz adalet ve hukukun herekse lazım olduğunu belirterek adaletin yerini bulması için katillerin hak ettikleri cezaları alması gerektiğini vurguladı. Gezi direnişine katılan gençleri öldürenlerin bir bir aklanmasının yeni Ali İsmaillerin, yeni Berkin Elvanların katledileceği anlamına geldiğini dile getiren Karagöz bu ödül gibi cezaları dün kabul etmedikleri gibi bugün de kabul etmediklerini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

KARARA KOCAELİ’DEN DE TEPKİ VAR

Ali İsmail Korkmaz davasında verilen karara Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri'de tepki gösterdi.

Kocaeli’de de siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından karar protesto edildi. Cumhuriyet Parkı’nda yapılan basın açıklaması KESK Dönem Sözcüsü Gülizar Ateş okudu.

Mahkemenin kararını değerlendiren KESK Dönem Sözcüsü Gülizar Ateş, mahkeme sonrası adliye dışında bekleyen vatandaşlara polisin gaz ve tazyikli suyla saldırmasını kınadıklarını belirtti. Ateş, “Bu karar ile kamu gücünü kullanarak 19 yaşında bir üniversite öğrencisini döve döve öldüren polislere ‘iyi hal indirimi’ yapılması başlı başına bir skandaldır ve asla kabul edilemez” diye konuştu. 

ALİ İSMAİL’İN PAYLAŞTIĞI SÖZLER TEKRARLANDI

Basın açıklamasına çeşitli siyasi parti, sendika ve derneklerden üye ve yöneticiler katılırken, “Ali için adalet istiyoruz” ve “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” sloganları atılırken, Ali İsmail Korkmaz’ın ölmeden bir gün önce Facebook hesabında paylaştığı sözler hep bir ağızdan tekrarlandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ANTALYA'DA İKİ AYRI ALİ İSMAİL KORKMAZ EYLEMİ

Antalya'da Ali İsmail Korkmaz kararını protesto için iki ayrı grup yarım saat arayla eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eylem sırasında meydandaki havuzlarda müzikli su gösterisi başlayınca, eylem yarım kaldı. 

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz davasında mahkemenin açıkladığı kararı protesto için Antalya'da Halkevi, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi ve SDP üyeleri, tarihi Kalekapısı'nda Attalos Heykeli önünde toplandı. 'Onlar öldürdü biz mücadelemizde yaşatacağız' yazılı pankartın açıldığı eylemde sloganlarla Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar protesto edildi. Antalya'da ilk eylem, grubun bir süre gerçekleştirdiği oturma eyleminin ardından sona erdi.

İkinci grup ise saat 18.30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Birleşik Haziran Hareketi adına yapılan açıklamada üzerinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının olduğu 'Lanet olsun adaletinize' yazılı dövizler taşındı. Eylem basın açıklamasının ardından oturma eylemiyle devam ederken bu sırada meydanda bulunan havuzlarda müzikli su gösterisi başladı. Grup su gösterisi nedeniyle sloganlarla dağıldı. Grubun dağılmasının ardından gösteri de kesildi. 

ESKİŞEHİR’DE ALİ İSMAİL KORKMAZ YÜRÜYÜŞÜ

Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının kararının açıklamasından sonra, Eskişehir’de protesto yürüyüşü yapıldı. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ndeki Kanatlı AVM önünde buluşan kitle, Espark AVM yanındaki Ali İsmail Korkmaz heykeline kadar protesto yürüyüşü yaptı.

Kitle zaman zaman attıkları sloganlarla mahkeme kararını kınarken, Hükümet aleyhine de çeşitli sloganlar attı. Kitle ayrıca Eskişehir Valisi Güngör Azim’i de istifaya davet etti. Ali İsmail Korkmaz önünde protestoya katılanların adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Şahap Arpacı, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin Kayseri’de iyi hal indirimi aldıklarını belirterek, "AKP hükümetinin ve Tayyip Erdoğan sultasının ‘güvenlik yasası’ sokaklarda insan öldürerek ve katliamları mahkemelerde aklayarak uygulamaya Kayseri mesaisinde devam edildi. Çaldığına kılıf uyduran, öldüğünü gizleyen bir hukuk düzeni elbette son bulacak ve acılarımızdan gözyaşlarımızdan süzülen hak ve adalet yerini bulacaktır. Ali İsmail Korkmaz öldürüldü. Davasının görüldüğü Kayseri’de karar verildi. Ancak dava henüz bitmedi. Halk bitti demeden bu dosya kapanmayacak ve bu dava bitmeyecektir." dedi. 

EDİRNE

Edirne de de Ali Ismail icin ayaktaydı

ANTEP

@Aliismaildavasi için basın açıklaması okundu

MUĞLA

Muğla’da Sınırsızlık Meydanında toplanan kitle  #AliİsmailKorkmaz dava kararlarını protesto etti

 

ÖNCEKİ HABER

Yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...