21 Ocak 2015 13:37

Validebağ Savunması tek tek ağaçları sayacak

İstanbul’da Validebağ Savunması üyeleri, Validebağ Korusu'nun içinde yer alan ağaçların envanterini çıkarmak üzere çalışma başlattı.

Paylaş

İstanbul’da Validebağ Savunması üyeleri, Validebağ Korusu'nun içinde yer alan ağaçların envanterini çıkarmak üzere çalışma başlattı. Orman Mühendisleri Besim Sertok ve Kader Cihan'ın liderliğinde toplanan ve harita üzerinde yer tespitinde bulunan gönüllüler, 'İzci Evi' inşaatının bulunduğu alanda fotoğraf ve video çekerek ağaçları tek tek tespit etmeye başladı.

ENVANTER ÇALIŞMASI 3 AY SÜRECEK

Validebağ Savunması üyelerinin verdiği bilgiye göre, asıl çalışma  Nisan ayında  ağaçlar yeşerdiği zaman başlayacak. Ağaçlar numaralandırılıp sayılacak, her gönüllüye bir ağaç verilecek  ve ağaca da gönüllünün ismini verilecek. 7-8 bin civarında ağacın bulunduğu alanda yapılacak envanter çalışmasının yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor.

Validebağ Savunması, geçtiğimiz Pazar günü yaptığı eylemde, koru içinde başlayan 'İzci Evi' inşaatını protesto etmiş, inşaatın temel kazısını toprakla doldurmuştu. Şu anda çay bahçesi olarak kullanılan Abdülaziz Av Köşkü'nün ahır binası ile İzci Evi inşaatının başladığı alan 2009 yılında, 1'inci derece doğal sit alanından 2'inci dereceye dönüştürülmüştü. Mahalleli konuyu İdare Mahkemesi’ne taşımış, davayı kazanmıştı.

Bu arada, İzci Evi inşaatının, bölgedeki ağaçlara zarar verdiğini ifade eden  bir gönüllü   "Koruma Kurulu 2005 yılında buradaki izcilik faaliyetlerini yasakladı. İzcilik faaliyetinin yasaklandığı bir alanda izci evi olmaz. İzcinin de evi değil, çadırı olur zaten" şeklinde konuştu (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Koç: AKP su almaya başlamıştır

SONRAKİ HABER

Tüzel: Sona doğru gidişin başlangıcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...