21 Ocak 2015 13:22

Keş!f’in filmleri belli oldu

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin uluslararası yarışması Keş!f’te bu yıl 11 ülkeden 9 film yarışacak.

Paylaş

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin uluslararası yarışması Keş!f’te bu yıl 11 ülkeden 9 film yarışacak.  

Fatih Akın’ın “Kısa ve Acısız” filmiyle büyük bir çıkış yakalayan Mehmet Kurtuluş, Ce´sar ödüllü Agne`s Godard, Arjantinli Yönetmen Matias Pin˜eiro ve Signe Byrge Sørense’den kurulu Keş!f jürisi, 2015’in ilham veren yönetmenini seçecek. Jüri karşısına çıkacak filmler ise şöyle: Nadav Lapid’in filmi “The Kindergarten Teacher/Yuva Öğretmeni”, Myroslav Slaboshpytskiy filmi “The Tribe/Kabile”, Martti Helde’nin  “In the Crosswind/Rüzgarların Arasında”,  “Mardan”, İspanyol Yönetmen Gabriel Mascaro’nun yönettiği “August Winds/Ağustos Esintisi”, Charles Poekel filmi “Christmas, Again/Yine Noel” ve Türkiye’den Nesimi Yetik’in Adana ve Malatya festivallerinde “En İyi Film” seçilen filmi “Toz Ruhu”.

Keş!f bölümündeki filmler ayrıca, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi tarafından değerlendirmeye alınacak ve Aslı Daldal, Esin Küçüktepepınar ve Metin Gönen’den oluşan jüri, seçecekleri bir filme SİYAD Ödülü’nü verecek.

14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat’ta İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart’ta ise Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek. !f² ile de 34 şehir, 40 farklı noktaya film götürecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Mehmet Ülger beraat etti

SONRAKİ HABER

Charlie Hebdo’nun yeni sayısı 4 Şubat tarihinde çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...