21 Temmuz 2011 03:18

Jandarmanın şiddeti tutukluları komalık etti

Ankara'da çıkarıldıkları mahkeme salonunda jandarmanın saldırısına uğrayan 11 tutuklunun cezaevi ring aracında da darp edildiği öğrenildi. Aralarında ağır yaralıların da olduğu 10 tutuklunun cezaevi doktorunun "Ben bunları bu şekilde alamam" tepkisi üzerine Sincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.PKK'nin 32. Kurulu

Jandarmanın şiddeti tutukluları komalık etti
Paylaş

Ankara'da çıkarıldıkları mahkeme salonunda jandarmanın saldırısına uğrayan 11 tutuklunun cezaevi ring aracında da darp edildiği öğrenildi. Aralarında ağır yaralıların da olduğu 10 tutuklunun cezaevi doktorunun "Ben bunları bu şekilde alamam" tepkisi üzerine Sincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.

PKK'nin 32. Kuruluş yıldönümünü kutladıkları gerekçesiyle 27 Kasım 2010 tarihinde tutuklanan öğrencilerin duruşma salonunda jandarma tarafından darp edilmesinin ardından cezaevine götürülürken de ring aracında feci şekilde darp edildiği öğrenildi. Aralarında DİHA muhabiri Emine Altınkaya'nın da bulunduğu; Okan Basat, Atilla Avar, Mehmet Salih Erşari, Hasan Ertuğrul, Mehmet Akyar, Erhan Ölçen, Zübeyir Sızıcı, İdris Gürmez, Emre Karataş ve Mehmet Can Temel'in Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülürken de jandarmanın saldırısına uğradığı ve ağır yaralandıkları öğrenildi. Tutukluların gözleri morarmış, kaşı patlamış, burnu kırılmış şekilde cezaevine götürülmesi esnasında cezaevi doktorunun, "Ben bunları bu şekilde içeri alamam. Bunlarda yoğun darp izleri var" demesi üzerine aralarında ağır yaralı tutukluların da bulunduğu 10 kişi Sincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın duyulması üzerine BDP İl yöneticileri ve avukatlar da hastaneye doğru yola çıktı.

11'i tutuklu 41 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında mahkeme heyeti ile tutuklu sanıklar arasında, "Kürtçe savunma" gerginliği yaşanmıştı. Karar için ara verildiği sırada mahkeme salonuna girerek sanıklara saldıran Jandarma, saldırısını cezaevi ringi içinde de devam ettirmişti. Avukatların, "sanıkların can güvenliğinden kaygı duyuyoruz" diyerek sanıkların karar için salona getirilmesi talebi ise mahkeme heyeti tarafından kabul edilmemişti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da Kürt işçilere saldırı

SONRAKİ HABER

Hopa'da bir tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...