21 Ocak 2015 13:12

Zirve Katliamı Davası'nda tek tutuklu kaldı

Zirve Katliamı Davası kapsamında tutuklu bulunan Emekli Albay Mehmet Ülger, öğretim görevlisi Ruhi Abat ve Binbaşı Haydar Yeşil hakkında da tahliye kararları verildi. 3 ismin tahliye edilmesiyle birlikte davada tek tutuklu olarak azmettirici iddiasıyla yargılanan Varol Bülent Aral kaldı.

Paylaş

Zirve Katliamı Davası kapsamında tutuklu bulunan Emekli Albay Mehmet Ülger, öğretim görevlisi Ruhi Abat ve Binbaşı Haydar Yeşil hakkında da tahliye kararları verildi. 3 ismin tahliye edilmesiyle birlikte davada tek tutuklu olarak azmettirici iddiasıyla yargılanan Varol Bülent Aral kaldı. 

Malatya'da, 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili davanın 101'inci duruşması, Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye devam edildi. Görülen duruşma sonraı mahkeme heyeti tarafından verilen ara kararla tutuklu sanıklar olan Emekli Albay Mehmet Ülger, öğretim görevlisi Ruhi Abat ve Binbaşı Haydar Yeşil hakkında da tahliye kararları verildi.Verilen kararlarla birlikte Zirve Katliamı Davası'nda tek tutuklu sanık olarak azmettirici iddiasıyla yargılanan Adana F Tipi Cezaevi’nde kalan Varol Bülent Aral kaldı. 

SANIKLAR BİR BİR TAHLİYE EDİLDİ 

Dava kapsamında yargılanan tutuklu sanıklardan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, tutukluluk sürelerinin 5 yılı aşması üzerine geçtğimiz yıl 8 Mart'ta, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise 10 Haziran 2014'te tahliye edilmişti. 

24 Haziran'da görülen son duruşmada ise tutuklu astsubaylar Abdullah Atılgan ve Murat Göktürk, Uzman Çavuş Mehmet Çolak ile Levent Ercan Gelegen "denetimli serbestlik" kararıyla tahliye edilmişti.

Üstelik serbest kalan katliam zanlılarından Emre Günaydın, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalanmıştı. 

İKİNCİ İDDİANAME DE ASKERLER VARDI

Katliamla ilgili Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker,Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki hakkında hazırlanan iddianamenin ardından sanıklardan Emre Günaydın'ın katliamdan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet Savcısına verdiği ifade doğrultusunda Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Malatya Jandarma Eski Alay Komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Astsubay Abdullah Atılgan, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında ikinci bir iddianeme daha hazırlanmıştı.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Malatya Jandarma Eski Alay Komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Astsubay Abdullah Atılgan, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Uzman Çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay ile Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka ve İlker Çınar sanık olarak gösterilmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Boko Haram, Baga katliamını üstlendi

SONRAKİ HABER

BM’den hükümete destek, Husilerden BM’ye rest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa