21 Temmuz 2011 03:22

Erzurum'da Kürt işçilere saldırı

Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde ülkücü olduğu belirtilen 500 kişilik bir grup TOKİ inşaatında çalışan Kürt işçilere saldırdı. İşçiler saatlerce şantiyede mahsur kaldıktan sonra polis ve jandarma gözetiminde ilçeyi terk etti. Aydın'ın Germencik İlçesi'nde inşaatta çalışan Kürt iş&cc

Erzurum'da Kürt işçilere saldırı
Paylaş

Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde ülkücü olduğu belirtilen 500 kişilik bir grup TOKİ inşaatında çalışan Kürt işçilere saldırdı. İşçiler saatlerce şantiyede mahsur kaldıktan sonra polis ve jandarma gözetiminde ilçeyi terk etti. Aydın'ın Germencik İlçesi'nde inşaatta çalışan Kürt işçilere yönelik saldırının ardından Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde de ülkücü olduğu belirtilen 500 kişilik bir grup Kürt işçilere saldırdı. İlçe merkezinde TOKİ'ye ait inşaat şantiyesinde çalışan ve sayıları 200'e yakın olduğu belirtilen Kürt işçiler; ellerinde taş sopa, bıçak ve silah bulunan grubun saldırısına uğradı. PKK ve Kürt halkı aleyhine slogan atarak şantiyeye girmeye çalışan gruba Kürt işçiler izin vermezken, işçiler ile grup arasında arbede yaşandı. Bu sırada grup içerisinden işçilere doğru silah sıkıldığı belirtilirken, şans eseri yaralananın olmadığı öğrenildi. Taş yağmuruna tutulan işçiler inşaat şantiyesine sığınırken, kalabalık grup şantiye etrafında birikerek, slogan attı.

DİHA'ya konuşan mahsur işçilerden Kubettin Çaçan, saat 21.00 sıralarında şantiye içinde kaldıkları çadıra molotof atıldığını ve çadırın tutuştuğunu söyledi. Hemen ardından kalabalık grubun sloganlarla şantiyeye doğru yürüyüşe geçtiğini belirten Çaçan, kendilerini korumaya çalışırken, grubun içinden silah sıkıldığını, bunun üzerine şantiye binasına sığındıklarını söyledi. Olay yerine polislerin geldiğini dile getiren Çaçan, polisin saldırgan gruba müdahale edeceğine kendilerine saldırdığını ve bir işçinin aldığı jop darbeleriyle ayağından yaralandığını kaydetti. Saldırının devam ettiğini yineleyen Çaçan, 200'e yakın işçi ile şantiye binasında mahsur kaldıklarını ve olay yerinde bulunan polisin grubu dağıtmadığını söyledi. Çaçan, BDP'li milletvekilleri ile de görüştüklerini ve can güvenlikleri olmadığını belirterek yardım talep ettiklerini dile getirdi.

Olay yerine polisin yanı sıra ilçe kaymakamı, emniyet müdürü Erzurum Valisi ve jandarmanın geldiğini belirten işçiler, can güvenliklerinin olmadığını, saldırgan grubun giderek büyüdüğünü ve Erzurum'dan da çok sayıda ülkücünün ilçeye geldiğini kaydetti. DİHA'nın telefonla bağlantı kurduğu işçiler, jandarma ve polisin grup ile kendileri arasında barikat oluşturduğunu kaydederek, gruplar halinde ilçeden tahliye edildiklerini ve memleketlerine döndüklerini söyledi. 20 gündür TOKİ inşaatında çalışan Şirin Gümüş isimli işçi, 2 gün önce kendileri hakkında yalan iddiaların ortaya atıldığını ve sanki Silvan'da yaşamını yitiren 13 askere "Kelle" diyerek hakaret etmiş gibi laflar dolaştırıldığını belirterek, iki gün önce de saldırıya uğradıklarını ifade etti. Gümüş, "İki gün önce 15 kişilik bir grup çalıştığımız inşaatın şantiyesine gelerek bir arkadaşımızı darp etti. Arkadaşımızın kolu ve başı kırıldı. Hemen hastaneye kaldırdık. İşte iki gün geçtikten sonra bugün yine gelip saldırdılar. Kaldığımız çadırlara molotof attılar" dedi. Gümüş, şantiyede Van, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Şırnak ve Batman'dan gelen yaklaşık 200 işçi olduğunu belirtti.

Saldırıya uğrayan Kürt işçilerin büyük bir bölümünün polis ve jandarma gözetiminde tahliye edilerek ilçeyi terk ettiği belirtildi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ligin kaderi haftaya belli olacak

SONRAKİ HABER

Jandarmanın şiddeti tutukluları komalık etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...