21 Ocak 2015 11:22

Erdoğan'dan Yüce Divan yorumu: Hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya’ya hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yüce Divan oylaması için 'Hayırlı olsun' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya’ya hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankasının faiz indirimi hakkında konuşan ve “Merkez Bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil” diyen Erdoğan, 4 eski bakan hakkında TBMM’de, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle yapılan oylamada çıkan Yüce Divana gönderilmemeleri kararı için de şunları söyledi: “Şimdi cumhurbaşkanı olarak böyle bir değerlendirmeyi ancak bir vatandaş olarak yapabilirim fakat bu makama beni getiren halkıma ister istemez bunu cevapsız bırakmamak gibi bir sorumluluğu da taşıyorum. Bu yapılan oylamanın amacı nedir? Bu 4 tane arkadaşımız Yüce Divana gidecek mi gitmeyecek mi? Ben sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı bunu sormalıydınız. Veya 276’yı bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekirdi. Bu soruları yöneltenler birincil mahkemenin takipsizlik kararını neden görmezden gelirler. Orası mahkeme değil mi, yargı değil mi? Attıkları bütün adımlarda mücadele sonuç 4 bakan arkadaşımızın Yüce Divana gitmemesi yönündedir. Buna sadece hayırlı olsun demek yeterlidir diye düşünüyorum.”

Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için de şu ifadeleri kullandı:

"Siyaseti bilen bir insan bu ifadeyi kullanamaz. Bu beyefendi eşbaşkanı olduğunu partinin belediyesinin araçlarının nasıl hendekler kazdığını, nasıl tekrar arıza yaptı diye ödenekler aldığı ve belediyelerini hangi kanallarla yönettiklerini bir masaya yatırsınlar. Bunların hepsi biliniyor. Türkiye’de ikide bir söylenen ve takipçisi olduğumuz çözüm süreci var. Çözüm sürecini çözümsüzlüğe uğratmak için her şeyi bunlar yapıyorlar.

Bunların çok yüzü var. Perde ön ve perde arkası yüzleri var bunların. Bu araçları kimler taşlıyor izah edebilirler mi? Tutuklananlar, gözaltına alınanlar kimlerin elemanları? Bunları çocuklara yaptırıyorlar. Yeni yasayla bunların da önü kesilecek. Her şeyden önce bu beyefendi eşbaşkanı olduğu partide eşbaşkan sıfatıyla çok daha dikkatli konuşması gerekir. Bu ülkenin huzuruna nasıl katkıda bulunurum diye konuşması gerekir. Önce aynaya bakması lazım." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İlkcan işçilerinden Adidas önünde eylem

SONRAKİ HABER

3 askere Berkin Elvan davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...