21 Ocak 2015 07:55

Adana ve Kars'ta 12 kişiye gözaltı

Adana ve Kars'ın Kağızman ilçesinde düzenlenen ev baskınlarında biri çocuk 12 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

 

 

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Küçük Dikili ve Söğütlü Mahallesi'nde sabah saatlerinde bazı evlere baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda evlerin kapıları kırılarak girildiği ve evlerdeki aramalarda eşyaların dağıtıldığı belirtildi. BDP eski il yöneticisi Nadir Yalçın'ın evine özel eğitimli köpekler ile girildiği öğrenilirken, Yalçın'ın ailesinin de ev içerisinde yere yatırılarak, hakaret edildiği belirtildi.

Baskınlarda aralarında BDP eski il yöneticisi Nadir Yalçın ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Adana'da silahlı saldırılara karışan kişilere yönelik yapıldığı iddia edilirken, gözaltına alınan 8 kişi Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KAĞIZMAN'DA BİRİ ÇOCUK 4 GÖZALTI

Kars'ın Kağızman ilçe merkezinde polisler tarafından yapılan uygulamada, E.K. adlı çocuk ile Sinan Kılıç, Ramazan Kan ve Osman Tutkan adlı yurttaşlar, Kobanê eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 4 kişi Kağızman Adliyesi'ne sevk edildi. Durumu haber alan yurttaşlar da adliyenin önünde bekleyişe geçti. (DİHA)

FOTOĞRAF: ARŞİV

ÖNCEKİ HABER

DEDAŞ kesti, halk bağladı

SONRAKİ HABER

Kobanê'de IŞİD'e ait 3 tank ele geçirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...