21 Ocak 2015 07:45

DEDAŞ kesti, halk bağladı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ), Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde DİSKİ'ye ait su kuyuları ve su terfi merkezinin elektriğini kesmesi nedeniyle ilçe susuz kaldı. Susuz kalan yurttaşlar, kesilen elektrik hattını yeniden bağladı.

Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ), Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde DİSKİ'ye ait su kuyuları ve su terfi merkezinin elektriğini kesmesi nedeniyle ilçe susuz kaldı. Susuz kalan yurttaşlar, kesilen elektrik hattını yeniden bağladı. DEDAŞ, elektrik borçları olduğu gerekçesiyle Hani ilçesinde de belediye ve DİSKİ'nin elektriklerini kesti. İlçe merkezi ve ilçeye bağlı köy ve beldeler susuz kaldı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ) elektrik borçları bulunduğu gerekçesiyle birçok belediyenin elektriğini kesmeye başlaması ile birlikte, elektriklerin kesildiği ilçelerden biri de Diyarbakır'ın Bismil ilçesi oldu. İlçedeki Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (DİSKİ) ait Su Terfi Merkezi'ne gelen DEDAŞ ekipleri, merkezin elektriğini kesti. Kesilen elektrik nedeniyle kuyulardan su çekilemeyince ilçe sakinleri susuz kaldı.

Elektriklerin kesilmesi üzerine Bismil Belediyesi Eş Başkanı Resul Sarı, DBP İlçe Örgütü eş başkanları Celile Kaplan ve A. Semet Biçimli ile birlikte DEDAŞ Bismil Şefliği'ne giderek yetkililerle konu hakkında görüştü.

Bir saat süren görüşmenin ardından hiçbir sonuç alamayan eş başkanlar, DEDAŞ Şefliği'nden ayrıldı.

Bunun özerine DEDAŞ binası ve Bismil Belediyesi önünde toplanan suları kesik yüzlerce yurttaş, buradan da elektriğinin kesildiği Su Terfi Merkezi'ne gitti. İlçe sakinleri geldikleri merkezde kesilen elektrik hattını kendileri yeniden bağladı.

Kesilen elektrikler yüzünden susuz kalınması üzerine Bismil İtfaiye Amirliği de zor durumda kaldı. Çıkabilecek olası bir yangına müdahale edemeyeceklerini belirten Bismil İtfaiye Amirliği, yaşanacak her türlü olumsuzluğun sorumlusu DEDAŞ olacağını kaydetti.

DEDAŞ HANİ'Yİ DE SUSUZ BIRAKTI

Diyarbakır'da, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ), elektrik borçları bulunduğu gerekçesiyle birçok belediyenin elektriğini kesmeye başlaması ile birlikte, Hani ilçesinde de elektrikler kesildi. İlçedeki DİSKi'ye ait Su Terfi Merkezi'nin elektriğinin kesilmesiyle birlikte kuyulardan su çekilemeyince ilçe sakinleri susuz kaldı. (Diyarbakır/DİHA)

DEDAŞ, DİYARBAKIR HALKININ SAĞLIĞIYLA OYNUYOR

DEDAŞ, SİLVAN'I SUSUZ BIRAKTI

DEDAŞ, ŞIRNAK'I SUSUZ BIRAKTI

 

ÖNCEKİ HABER

AİHM'den Türkiye'ye Azadiya Welat cezası

SONRAKİ HABER

Adana ve Kars'ta 12 kişiye gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...