20 Temmuz 2011 15:11

Siirt'te polis taziye çadırına kalaslarla saldırdı

Siirt'te yaşamını yitiren HPG'li Mahfuz Akçay için kurulan taziye çadırına polis tarafından baskın düzenlendi. Polisin kalas ve gaz bombaları ile yaptığı müdahalede BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak darp edildi. Polis müdahalesinde kalas darbelerinden dol

Paylaş

Siirt'te 16 Temmuz'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren Mahfuz Aykaç (Demhat) için Conkbayır Mahallesi'nde kurulan taziye çadırına BDP'liler tarafından kitlesel ziyarette bulunuldu. Ziyaret sırasında mahalleyi ablukaya alan polis, daha sonra çadıra gaz bombaları ve kalaslarla sert şekilde müdahale etti. Müdahale sırasında BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz da tartaklandı. Polisler tarafından yapılan sert müdahale sonucunda Kurtalan Belediye Başkanvekili Şakir Evirgen başına aldığı kalas darbesiyle, olayı takip eden DİHA Siirt muhabiri Ekrem Tatlı ve ismi öğrenilmeyen 3 kişi ağır yaralanarak Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Çadıra yapılan baskında yaklaşık 50 kişinin çeşitli yerlerinde yaralandığı öğrenildi.

Polisin hastaneyi de ablukaya alması nedeniyle bazı yaralılar gözaltına alınacak diye hastaneye götürülemedi. Taziye çadırına giden tüm araçların lastikleri polisler tarafından bıçaklarla patlatıldığı ve camlarının kırıldığı belirtildi. Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın resmi araçları da polisler tarafından tahrip edildi. (Siirt/DİHA)


SALDIRI KINANDI

Siirt'te HPG'li Mahfuz Akçay için Conkbayır Mahallesi'nde kurulan taziye çadırına yapılan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda yurttaşın yaralanmasına neden olan polis baskını, BDP'li belediye başkanları ve yöneticileri tarafından nefretle kınandı. Siirt Belediyesi makam odasında bir araya gelen BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Eruh Belediye Başkanı Melihan Oktayı ortak bir basın toplantısı düzenledi.

'POLİS SALDIRISINI NEFRETLE KINIYORUM'

Basın toplantısında konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt'te son 2 gün içerisinde polisin tavrına dikkat çekerek, "Son 2 gündür Siirt merkezde polisler tarafından yapılan şiddet Hitleri andırıyor" dedi. Dünden beri Siirt merkezde polisin halka ve kendilerine hakaretler yağdırdığını kaydeden Sadak, "Bugün de kurulan taziye çadırına gözü dönmüş bir şekilde baskın yaptı. İçinde belediye başkanları, BDP PM üyeleri, il başkanı olmasına rağmen hepimizi aramak istemesi ve kimlik kontrolünden geçirmek istemesine tepki göstermemiz üzerine dönmüş bir şekilde kalaslarla ve gaz bombalarıyla müdahale ettiler. Müdahale sonrasında çadırı söktüler, sandalyeleri kırdılar, çay ocağını kırdılar. Biz buradan Siirt Valisini, Siirt Emniyet Müdürü'nü ve savcıları göreve çağırıyoruz. Buradan insan hakları savunucularını da çağırıyoruz. Gelin Siirt'te yapılan vahşeti yerinde görün. Gerginlik olmasın diye herkes bireysel bir şekilde çadır alanına gitti. Hiçbir neden yokken polisin düşmanca saldırısını nefretle kınıyorum" dedi.

'HALKIMIZ PARTİSİNE SAHİP ÇIKACAKTIR'

BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam ise, "Bir belediye başkanı 25 bin oy alıyor. Yine aynı şekilde belediye kazanmış bir partinin il başkanı ve ilçe belediye başkanlarının da olduğu bir taziye çadırına yapılan baskında herkesin darp edilmesi kabul edilebilecek bir olay değildir. Bir polis Başbakan'ı kolundan tutup kimliğine bakıp onu darp ettikten sonra o Başbakan'ı iradesi olarak kabul eden halk bunu kabul edecekse Siirt halkı da bu saldırıyı kabul eder. Ama bir halkın iradesine yapılan bu saldırıyı halkımız kabul etmeyecektir. Halkımız her zamankinden daha fazla partisine, belediye başkanlarına sahip çıkacaktır" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Şike soruşturması belgeleri futbol federasyonunda

SONRAKİ HABER

Kürtçe savunmaya jandarma saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...