19 Ocak 2015 14:08

‘Bizi seçim malzemesi yapmayın’

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, Charlie Hebdo karikatürlerinden dayanışma amaçlı bir seçki yayımladıktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gazeteyi hedef göstermesine tepki gösterdi. Çakırözer Davutoğlu’ya, ‘Bizi seçim malzemesi yapmayın’ mesajı verdi.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, Charlie Hebdo karikatürlerinden dayanışma amaçlı  bir seçki yayımladıktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gazeteyi hedef göstermesine tepki gösterdi. Çakırözer Davutoğlu’ya, ‘Bizi seçim malzemesi yapmayın’ mesajı verdi.

Utku Çakırözer, köşe yazısında Davutoğlu’nun Paris’te katıldığı birlik yürüyüşünü hatırlatarak , “Peki Cumhuriyet ne yaptı? Davutoğlu’nun, dünya liderleriyle kol kola yürüyerek yaptığını, aynı gün 5 milyon basılan derginin özel sayısı için dünya basını ile dayanışma göstererek yaptı. Silahlarla yok edilmek istenen düşünce özgürlüğünü savundu” diye yazdı.Cumhuriyet’in katliama karşı gösterdiği bu dayanışma üzerine, Paris’teki yürüyüşten dönen Davutoğlu’nun gazeteyi açıkça suçladığını ve hedef gösterdiğini belirten Çakırözer, bu ülkede yaşamayan birinin Davutoğlu’nu dinlese Cumhuriyet’in dine, peygambere ve insanların kutsallarına hakaret eden bir çizgide hareket ettiğini zannedeceğini belirtti. Cumhuriyet üzerinden yeni bir kutuplaştırma sahneye konmak istendiğini savunan Utku Çakırözer, “Yaşananlar yaklaşan seçim sürecinde bunu bir kampanya aracı yapma çabalarının ipuçlarını da taşıyor” yorumunu yaparak Davutoğlu’ya çağrıda bulundu: “Bu noktada aynı zamanda bilim adamı kimliği de taşıyan Başbakandan, katliama karşı dayanışma görevini yapan gazetemiz için daha sağduyulu ve entelektüel bir çizgide tavır sergilemesini beklemek Cumhuriyet’in ve bu ülkenin hakkıdır.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

SMDK Moskova’ya gitmeyecek

SONRAKİ HABER

Sarıalp’te üç rekor var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...