19 Ocak 2015 13:57

IŞİD, Lübnan sınırında

IŞİD militanları Lübnan sınırına oldukça yoğun yığınak yapmaya başladı. Sınır ötesine zaman zaman taciz atışları yapıldığı da belirtiliyor.

Paylaş

IŞİD militanları Lübnan sınırına oldukça yoğun yığınak yapmaya başladı. Sınır ötesine zaman zaman taciz atışları yapıldığı da belirtiliyor. İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, IŞİD Suriye-Lübnan sınırına yakın bir bölgede “yeni katılanlara” eğitim vermek için seçtiği bir alana yerleşti. Bölgeden Lübnan sınırına yönelik sık sık saldırılar yapılıyor. Bölgedeki IŞİD militanı sayısının kitlesel olduğu belirtiliyor. 

‘700 ILIMLI IŞİD’E KATILDI’

Habere göre IŞİD, güney batı Suriye’deki stratejik olarak önemli bir bölge olan Qalamoun’dan militan gruplarını getirerek savaş eğitimi vermeye başladı. Bölgedeki militan gruplarının arasında Özgür Suriye Ordusundan (ÖSO) IŞİD’e geçen militanların olduğu da söyleniyor. 

Cihatçıların sınırdaki kitlesel varlığının tehdit yarattığı gerekçesiyle Lübnan güvenlik güçleri tarafından diğer kentlerle ilişkisi kesilen bir sınır kenti olan Arsal’ın Belediye Başkanı Ahmed Flity de, “Sınırdaki ılımlı gruplar yenildi ve adamları IŞİD’e katıldı” açıklaması yaptı. 

Lübnan tarafındaki sınır kontrol noktasının biraz uzağında ise üzerindeki IŞİD logosuyla siyah IŞİD bayrağının dalgalandığını görmek mümkün. Lübnan Genel Güvenlik Ofisi Başkanı Abbas Ibrahim de, bölgedeki Esad karşıtı “ılımlı” militanlardan 700’ünün IŞİD’e katıldığını, bölgedeki IŞİD militanı sayısının böylece 1000’i geçtiğini söyledi.  

Gazetenin iddiasına göre IŞİD Lideri Bağdadi’nin “Lübnan’ı ele geçirme gibi bir niyeti henüz yok”. 
Ancak, Suriye’de Esad hükümetinin müttefiki Hizbullah’a destek sağlayan sınır kasabalarına yönelik saldırı planlanıyor. Bölgedeki diğer silahlı güç el Nusra, güç kaybederken IŞİD’in giderek büyüdüğü belirtiliyor. (DIŞ HABERLER) 

ÖNCEKİ HABER

Yemen'de ateşkes sağlandı

SONRAKİ HABER

SMDK Moskova’ya gitmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...