20 Temmuz 2011 12:14

'Kıpırdayanı vur'

Kürt sorununda yaratılan gerginlik ve linç ortamı can aldı. Samsun’da 16 yaşında bir çocuk askerin ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla "PKK'li sanıldığı için" vurularak öldürüldü. 18 yaşındaki ağabeyi şans eseri yara almadan kurtuldu. Yaşananlar Kürt sorununa getirilen güvenlik öncelik

'Kıpırdayanı vur'
Paylaş

Samsun’un Havza ilçesinde “dur” ihtarına uymadığı ileri sürülen 2 çocuk askerler tarafından vuruldu. 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş öldü. Olay “çatışma” diye açıklanırken çocukların Havza ilçesine bağlı Paşapınar köyünde yaşayan annelerini ziyaret etmeye gittikleri öğrenildi.

Önceki gece, askerler “PKK’li oldukları” iddiasıyla iki kardeşin üzerine ateş açarak, 16 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep oldu. Samsun’un Havza ilçesinde yaşayan Gökhan Çetintaş (16) ve Habip Çetintaş (18) kardeşler, Havza’dan 6 kilometre uzaklıkta bulunan Paşapınar köyünde yaşayan annelerinin yanına gitmek üzere yürüyerek yola çıktı. Eski Ankara yolu üzerinden yürüyemeye başlayan iki kardeşin üzerine Boğaziçi mevkiinde askerler tarafından ateş açılmaya başlandı. Açılan ateş sonucu kardeşlerden 16 yaşındaki Gökhan olay yerinde hayatını kaybetti.

Resmi açıklamaya göre yolda 2 kişinin yürüdüğünü görüntüleyen askerler, “dur” ihtarı yaptı. Kardeşlerin ihtara uymadıkları ve askere silahla karşılık verdikleri ölen Gökhan Çetintaş’ın yanında kuru sıkı silah bulunduğu ileri sürüldü. Askerlerce öldürülen Çetintaş’ın cenazesi olay sonrası otopsi yapılmak üzere Havza Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağabeyi Habip Çetintaş ise, sorgulanmak üzere Havza İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Kardeşlerin Havza Kaymakamlığında çay ocağı işleten babaları Hasan Çetintaş’ın da yine polis tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi.

VALİ ÇOCUKLARI SUÇLADI

Havza Jandarma Komutanlığından çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise “Bölgede bölücü terör örgütü mensuplarının geçiş yapabileceğine dair istihbari bilgiler alındığı”nı bu yüzden arama tarama faaliyetleri gerçekleştirildiğini iddia etti. Vali, “Bu kapsamda alınan duyumlar ve yapılan çalışmalar neticesinde Havza ilçemizde de bir noktada demiryolunun da güzergah olarak kullanılabileceği bir noktada iki kişinin terörist olabileceği şüphesiyle değerlendirme yapılarak güvenlik birimlerince ‘dur’ ihtarında bulunulmuş. Bu ihtara kişilerin daha sonra kuru sıkı tabanca ile 3 el ateş ederek karşılık vermeleri üzerine güvenlik birimlerince de karşı ateş açılmak suretiyle bir çatışma gerçekleşmiş. Daha sonra yapılan araştırmada Havza nüfusuna kayıtlı yaşı 16 olan Gökhan Çetintaş adlı bir vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Konu ile ilgili olarak cumhuriyet savcılığımızca adli tahkikat başlatılmıştır” dedi.

AĞABEY ÇETİNTAŞ: DUR İHTARI OLMADI

Olaydan sağ kurtulan ağabey Habip Çetintaş (18), düğün için gittikleri dedesinin köyünden dönerken, saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Çetintaş, “Düğün dönüşü kardeşimle birlikte gece 22.30 civarı Boğaziçi viyadüğünün altında araba bekliyorduk. Uzun bir süre araba bekledik, gelmedi. Gelenler de bizi almadı. Karşı bayırdan yukarı viyadüğe çıkmak istedik. Bir anda silah sesleri duymaya başladık. Sonrasını hatırlamıyorum. Bende de kuru sıkı tabanca vardı. Askerlerin ateşi üzerine ben de bir el ateş açtım. ‘Dur’ ihtarı olmadı. Çatışma esnasında kardeşimin yere yatması için tekme vurup, kendimi aşağı demir yoluna yuvarladım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eşini asitle yaktı serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

İşçi haberlerine patron sansürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...