20 Temmuz 2011 11:45

Tek kişilik direnişe destek artıyor

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işten atılan Güllü Hanoğlu’na destek vermek için sendikalar, meslek örgütleri yürüyüş düzenlendi. Taksim Tramvay Durağında bir araya gelen Dev Sağlık- İş TMMOB, KESK, SES, TTB, Sine-Sen, Eğitim Sen ve Halkevlerinin de aralarında bulunduğu grup “Sağlıkta taşeron ölüm de

Tek kişilik direnişe destek artıyor
Paylaş

Hastaneye gelen grubu hastane personelleri ve hasta yakınları karşıladı. Hastane bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk olarak Güllü Hanoğlu konuştu. Hanoğlu konuşmasında, insanca yaşama hakkını gasbeden taşerona karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. Kişisel çıkarları için çalışanlarını taşerona peşkeş çeken işverenlere karşı direnişlerinin devam edeceğini belirten Hanoğlu “8 gün değil 80 gün de olsa direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Hanoğlu’nun ardından konuşan Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, seçimlerden hemen sonra hastanelerde, taşeron işçi kıyımlarının  arttığını söyledi. Samsun Gazi Devlet Hastanesinde temmuz ayı itibariyle liste fazlalığı olduğu gerekçesiyle 3 sağlık personelinin işten çıkartıldığını söyleyen Çerkezoğlu “Güllü Hanoğlu, yeni gelen şirketin imzalatmak istediği taahhütnameyi imzalamadığı için tazminatsız olarak işten çıkartılmıştır” dedi.

Konuşmasında kıdem tazminatlarına da değinen Çerkezoğlu “Kıdem tazminatının tartışılacağı gerçek zemin burasıdır. Kayıt dışı çalıştırmayı, güvencesiz çalıştırmayı, taşeronu ortadan kaldırmadan kıdem tazminatı tartışılamaz”dedi.
Yapılan açıklama sırasında bir hasta yakını da söz alarak Hanoğlu’nu tanıdığını ve kendilerine yardımcı olduğunu belirterek Hanoğlu’nun işine dönmesini istediğini söyledi.

Basın açıklaması hastane önüne siyah çelenk bırakılmasıyla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK Genel Meclisinin ilk toplantısı cumartesi

SONRAKİ HABER

Basri Vardar değil sistem suçlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...