18 Ocak 2015 15:10

Çukurova Kitap Fuarına ilgi yoğundu

8’inci Çukurova Kitap Fuarı sona erdi. 6 gün süren fuara ilgi bu sene her sene olduğundan daha yoğundu. Hafta içi başlayan fuara ilgi diğer illerden de okurların gelmesi ile hafta sonu arttı.

Paylaş

Volkan PEKAL / Aydın YİĞİT
Adana

8’inci Çukurova Kitap Fuarı sona erdi. 6 gün süren fuara ilgi bu sene her sene olduğundan daha yoğundu. Hafta içi başlayan fuara ilgi diğer illerden de okurların gelmesi ile hafta sonu arttı. Gazetemize fuarı değerlendiren yayınevleri katılımın ve ilginin  diğer yıllara göre daha fazla olduğunu söylediler.

MÜLTECİ İŞÇİLER KİTABI İLGİ GÖRDÜ

Evrensel Basım Yayın standında görevli Burhan Coşar, ilk günlerde durgun geçen fuara toplamda iyi bir katılım olduğunu söyledi. Kendi stantlarında daha çok toplumcu gerçekçi romanlara ilginin yüksek olduğunu ifade eden Coşar, mülteci işçilerin yoğun yaşadığı illerden olan Adana’da özellikle yeni çıkardıkları “Suriye Savaşının Gölgesinde Mülteci İşçiler” ve Yılmaz Güney ve Adana sineması üzerine yazılan “Sinemanın Güneyi” kitaplarının ilgi gördüğünü söyledi. Aram Yayınları’ndan Engin Erden kendileri açısından katılımın beklentilerinin altında olduğunu söyledi. Kendi stantlarında en çok Öcalan kitaplarına ilgi olduğunu belirten Erden, fuarın iki hafta sonunu kapsayacak şekilde yapılmasının daha verimli olacağını söyledi.

GÜNEŞLİ GÜNLERİN HABERCİSİ GİBİ

“Adanalılar neredeyse İstanbul’a fark atıyor” diyen  Çınar Yayınlarından Aydın Ilgaz, Adana, Antakya, Gaziantep, Niğde, Mersin gibi illerden katılımın olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Bu ilginin güneşli günlerin habercisi gibi olduğunu ifade eden Ilgaz, “Bir yerden baskı arttıkça kitap okurunun sayısı artıyor” dedi.

İNCELEME VE MİZAHA İLGİ YOĞUN

Cumhuriyet Kitapevinden Hakan Şehirli de yoğun katılımdan memnun. Sürekli değişen politik atmosferin bu yıl güncel araştırma, inceleme kitaplarına ilgiyi artırdığını belirten Şehirli, fuarları yerel yönetimlerin daha faza desteklemesi gerektiğini söyledi.

İletişim Yayınlarından Kıvanç Koçak ise, “Beklediğimin üzerinde katılım vardı. Muhtelif illerde gezdiğimiz için biliyoruz. Bizde Emrah Serbes ve Oğuz Atay’ın her zaman alıcısı var ancak yeni çıkan isimlere de ilgi fazlaydı” dedi.

Uykusuz’dan Cüneyt Aydın “Bu yıl fuara katılım korkunçtu. 8 yıldır katılıyoruz. Charlie Hebdo saldırısına tepkinin sonucu olarak mizah stantlarına ilgi arttı” dedi.

OKURLARA YAŞAR KEMAL'İ SORDUK

İSMAİL BEŞİKÇİ İLE 'DEVLETSİZ HALKLAR VE SOYKIRIMLAR'

'YAYINLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ'

BÖRKLÜCE'DEN GEZİ'YE ANADOLU

SURİYELİ VE TÜRKİYELİ İŞÇİLERİN ÇIKARI BİR

 

ÖNCEKİ HABER

Şişli'de Hrant için 'Yüzleşin' yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Haseke'de çatışmalar sürüyor: En az 17 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...