18 Ocak 2015 13:51

İsrail, Golan'da Hizbullah'a saldırdı: 12 ölü

İsrail, Suriye sınırındaki Golan Tepeleri'nde Hizbullah'a ait araca saldırı düzenledi. 12 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin arasında Hizbullah'ın 2008'de katledilen Komutanı İmad Muğniye'nin oğlu Cihad Muğniye, İranlı Komutan Ebu Ali Tabtabai ve Komutan Muhammed İssa da bulunuyor. (Fotoğraf: Cihad Muğniye)

Paylaş

İsrail, Suriye sınırındaki Golan Tepeleri'nde Hizbullah'a ait araca saldırı düzenledi. 12 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin arasında Hizbullah'ın 2008'de katledilen Komutanı İmad Muğniye'nin oğlu, İranlı Komutan Ebu Ali Tabtabai ve Komutan Muhammed İssa da bulunuyor.

Bölgede sık sık Suriye ordusu ve Hizbullah militanlarıyla çatışan el Nusra Cephesi’ne destek verdiğine dair iddialar ortaya atılan İsrail, saldırının hedefi olarak kesin bir bildirimde bulunmayarak, “teröristler” demeyi tercih etti. Saldırının güdümlü füzelerle yapıldığı öğrenildi.

AFP’ye konuşan bir yetkiliye göre saldırı, "İsrail’e saldırı planlayan teröristlere karşı" düzenlendi.

Lübnan'dan yayın yapan Daily Star, saldırının Hizbullah'a yönelik olduğunu duyurdu ve saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Ölenlerin arasında Hizbullah tarihinin önemli komutanlarından İmad Muğniye'nin oğlu Cihad Muğniye, Komutan Muhammed İssa ve İranlı Komutan Ebu Ali Tabtabai'nin de olduğu aktarıldı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada saldırıda yaşamını yitirenlerin olduğu doğrulandı. Yaşamını yitiren Hizbullah militanlarından bazılarının isimleri şöyle: Mehdi Nasır el Musavi, Ali Fuad Hasan, Gazi Ali Davi, Hüseyin Hasan Hasan ve Hüseyin İsmail el Eşhab.

Saldırıda bir aracın tamamen imha edildiği, diğerinin de zarar gördüğü belirtildi.

İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran'dan saldırıya dair yapılan açıklamada "Terörist eylem Suriye savaşının siyonist rejimle mücadelenin parçası olduğunu ortaya koydu" denildi.

Sınırdaki Kuneytra eyaleti uzun süredir Suriye ordusuna bağlı güçlerle el Kaide’ye bağlı el Nusra Cephesi arasındaki çatışmalara sahne oluyor. İsrail ordusunun bu bölgede el Nusra’ya destek olduğu, Nusra militanlarını kendi sınırlarında tedavi ettiği iddia ediliyor.
Suriye’deki iç çatışmalar başladığından bu yana İsrail, Suriye’ye yönelik birkaç saldırı düzenledi. Saldırılar genellikle Hizbullah militanlarını hedef aldı.

Son olarak Şam Uluslararası Havaalanı ile Dimas kasabası arasında bölge İsrail jetleri tarafından bombalanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Van'da on binler Öcalan'a özgürlük istedi

SONRAKİ HABER

Şişli'de Hrant için 'Yüzleşin' yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa